Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De la copii, la bunici, românii au luat cu asalt pârtiile în primul weekend "alb" din această iarnă: cozi uriaşe la telegondele

Primul weekend alb din această iarnă a umplut staţiunile montane. S-a schiat peste tot, aşa că pârtiile au fost pline încă de la primele ore. Şi... cum era de aşteptat s-au format cozi uriaşe la telegondole. Vremea va fi bună pentru schi şi în perioada următoare.

de Andreea Petrescu

la 05.02.2023 , 20:06

Aşa a fost toată ziua la telegondolele care îi urcă pe turişti sus, pe pârtiile din Postrăvaru. Cozi şi un du-te vino de oameni de toate vârstele dornici să schieze. "Zăpada este multă, pârtia ieri nu era grozavă, să vedem astăzi! Avea multă zăpadă proaspătă cu dâmburi, cu... nu era lucrată!", spune o bunicuţă. Cei mici au fost mai puţin pretenţioşi.

Tabăra ţine patru zile şi costă 1.600 de lei de copil

Acum a nins din belşug. Pe pârtie am găsit foarte mulţi copii aflaţi la prima lecţie de schi. "Ieri a fost o zăpadă incredibila. A nins, astăzi e un pic mai rece. Au fost condiții excelente ca să se dea cea mică. Noi nu am apucat, dar cred că o să revenim weekendul viitor", spune o turistă. Toate pârtiile din Poiana Braşov sunt deschise. Vorbim de 21 de kilometri de pârtii pe care turiştii îi au la dispoziţie pentru schi sau snowboard. Începând de sâmbătă programul pe domeniul schiabil s-a şi prelungit.

Vezi și

S-a putut urca cu telegondola până la ora 17.00, cu o oră mai mult ca de obicei. În Poiana Braşov un abonament de schi pentru o zi costă 170 de lei pentru un adult şi 100 de lei pentru un copil. Distracţie a fost şi în staţiunea Topliţa din Harghita, unde zeci de elevi din Suceava au venit să-şi petreacă vacanţa. Înainte de-a intra pe pârtie, copiilor li se face instructajul prin lecţii de schi pe televizor. Dar proba de foc rămâne antrenamentul pe zăpadă.

Mulţi sunt la prima experienţă pe schiuri. Alţii au devenit însă experţi. "Schiez de la 4 ani. Credeam că o să fie multă gheaţă şi o să alunecăm dar a dat Bunul Dumnezeu şi e zăpadă foarte bună", spune o tânără. Curajoşii au înlocuit schiurile cu... placa. Tabăra ţine patru zile şi costă 1.600 de lei de copil, sumă care include cazarea, masa, accesul de pârtie şi lecţiile de schi.

Andreea Petrescu Like

A început ca o joacă în urmă cu aproape 20 de ani și s-a transformat repede în meserie. Undeva pe parcurs a devenit pasiune și chiar o boală pe care nu vreau să o vindec. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » De la copii, la bunici, românii au luat cu asalt pârtiile în primul weekend "alb" din această iarnă: cozi uriaşe la telegondele