Antena Meniu Search
x

Viteza trotinetelor electrice ar putea fi limitată, în România. Cu cât se va circula pe drumurile publice

Viteza de circulaţie a trotinetelor electrice ar putea fi redusă drastic, pe drumurile publice din România. Un proiect de lege în acest sens urmează să fie depus în Parlament. Potrivit acestuia, viteza maximă va fi de doar 15 kilometri pe oră. 

de Redactia Observator

la 04.11.2022, 14:00

Vezi și

Iniţiatorul proiectului spune că prin această modificare îşi doreşte să îi protejeze atât pe cei mici, cât şi pe cei în vârstă care nu de puţine ori au fost accidentaţi de trotinetele electrice atât în parcuri cât şi pe trotuare.

Pe trotinetă, cu viteză limitată

Datele Poliţiei Române confirmă acest lucru, pentru că în ultimii patru ani numărul accidentelor în care au fost implicate trotinetele electrice s-a mărit de 20 de ori. Acesta este şi motivul pentru care acum se cere scăderea limitei de viteză pentru totinetele electrice. Astfel viteza ar putea fi modificată de la 25 de km/h la 15. 

Este o modificare care poate fi făcută şi din softul trotinetei în cazul trotinetelor comercializate deja, dar poate fi făcută şi din fabrică.  Specialiştii spun că această diferenţă de 10 km/h este suficientă cât să poată face diferenţa dintre viaţă şi moarte, mai ales atunci când în faţa celor care merg pe trotinetă apar diferite obstacole.  

Tot din cauza numărului mare de accidente în care au fost implicate trotinetele electrice, există o altă iniţiativă prin care se cere ca trotinetele electrice să poată fi utilizate doar de persoane care au vârsta de peste 18 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Viteza trotinetelor electrice ar putea fi limitată, în România. Cu cât se va circula pe drumurile publice