Viticultorii culeg roadele muncii
Viticultorii culeg roadele muncii, după ce au trudit două anotimpuri la îngrijit podgoriile. Munca nu se termină la cules. Strugurii mai au de făcut un drum până la teasc, unde sunt zdrobiţi şi transformaţi în must
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Viticultorii culeg roadele muncii, după ce au trudit două anotimpuri la îngrijit podgoriile. Munca nu se termină la cules. Strugurii mai au de făcut un drum până la teasc, unde sunt zdrobiţi şi transformaţi în must
Iar licoarea toamnei merge ca unsă după o porţie generoasă de pastramă de berbecuţ.
Mirosul strugurilor proaspăt zdrobiţi îi ademeneşte pe trecători. Iar gospodarii nu se zgârcesc. Le toarnă din plină, toamnă în pahare.
În compania mustului este pastrama de oaie. Iar ciobanii de la Bran o prepară cel mai bine. Nu au lăsat tehnologia să altereze tradiţia. O porţie zdravănă de pastramă, cere şi un bulz pe măsură.
Preţurile nu sunt de speriat. O porţie de pastramă costă zece lei. la fel şi bulzul. Iar bucureştenii se pot înfrupta din bucate de sezon, în târgurile de produse tradiţionale, în fiecare weekend.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰