Antena Meniu Search
x

Viticultorii din Alba promit vinuri excepţionale în acest an. În partea de sud-est a ţării, veştile nu sunt bune, din cauza ploilor

Vom avea vinuri excepţionale în acest an. Aşa ne promit viticultorii din Alba, care nu mai fac faţă producţiei mari de struguri. Acolo, se lucrează 24 de ore din 24 la culegerea viilor.

Vezi și

Vom avea vinuri excepţionale în acest an. Aşa ne promit viticultorii din Alba, care nu mai fac faţă producţiei mari de struguri. Acolo, se lucrează 24 de ore din 24 la culegerea viilor. Nu la fel de mulţumiţi sunt producătorii din sud-estul ţării, unde recoltele au fost parţial compromise de ploile puternice de acum câteva luni.

Strugurii poartă în ei dulceaţa verii, după luni întregi în care s-au copt sub soarele generos din Transilvania.

"Începând din luna iulie până acum temperaturile au fost ridicate, ceea ce a făcut ca coacerea, maturarea strugurilor să se facă într-un timp lung şi într-un timp foarte bun" a spus Ioan Buia, directorul unui complex de vinificaţie. 

Aşa că producătorii de vin din Alba sunt mulţumiţi de calitatea boabelor. Culesul viilor începe dis de dimineaţă şi nu se termină nici după 24 de ore.

Noaptea e prielnică pentru recoltare, deoarece temperaturile mai scăzute ajută la protejarea aromei strugurilor. Peste 1000 de muncitori şi 13 utilaje nu fac faţă producţiei mari. 

Dacă plantaţiile de viţă de vie arată bine în Alba, Prahova şi Mehedinţi, nu la fel de norocoşi sunt viticultorii din sud-estul ţării. Mai multe soiuri de struguri au fost compromise de precipitaţiile abundente de la începutul primăverii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Viticultorii din Alba promit vinuri excepţionale în acest an. În partea de sud-est a ţării, veştile nu sunt bune, din cauza ploilor