Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vizele pentru SUA ar putea fi eliminate intr-un an

Romanii ar putea calatori in Statele Unite ale Ameriii fara viza, in mai putinde un an. Astfel, cele patru tari din Uniunea Europeana ai caror cetateni au nevoie de viza ar putea fin incluse in programul Visa Waiver.

de Redactia Observator

la 06.06.2013 , 13:00

Europarlamentarul Ioan Enciu, raportor al Parlamentului European a participat la o intalnire cu inalti reprezentanti ai Departamentului american pentru Securitate Interna, in cadrul careia s-a discutat problema vizelor pentru romani.

Politicianul roman a subliniat faptul ca „ca in lipsa unei astfel de masuri din partea Guvernului SUA (n.r. eliminarea vizelor pentru toti cetatenii UE), Uniunea Europeana se va vedea obligata sa impuna la randul sau vizele de calatorie pentru cetatenii americani care calatoresc in UE”, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul sau.

In replica, reprezentantii Departamentului pentru Securitate Interna al SUA au precizat ca la solicitarea Presedintelui Barack Obama, Congresul american dezbate o noua lege privind programul Visa Waiver care ar putea permite Romaniei sa fie inclusa in lista statelor ai caror cetateni nu au nevoie de viza de intrare in SUA cu conditia ca rata de refuz a vizelor sa fie de sub 10%.

Articolul continuă după reclamă

Foto: visatocambodia.net

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Vizele pentru SUA ar putea fi eliminate intr-un an