Antena Meniu Search
x

Vouchere de masă caldă pentru 300.000 de vârstnici cu venituri mici

Guvernul României va acorda vouchere de masă caldă pentru persoanele care au venituri la nivelul pensiei minime și au împlinit vârsta de 75 de ani. Măsura are asigurată finanțarea din fonduri europene. Totodată, s-a dechis majorarea plafonului pentru achiziția echipamentelor medicale și suplimentarea bugetului pentru tablete destinate studenților.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.10.2020, 18:35

pensionar care mămâncă
Beneficiarii trebuie să aibă cel puțin 75 de ani și venituri la nivelul pensiei minime - Inquam Photos / Ovidiu Micsik via Hepta (arhivă)
  • Fiecare voucher, de 180 de lei, va ajunge la destinatari în decembrie
  • Tichetele vor fi acordate pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Ionel Dancă, șef al Cancelariei primului-ministrul, a precizat că actele normative adoptate sunt "pentru implementarea unor măsuri foarte importante cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, care fac parte din pachetul Guvernului pentru sprijinirea celor afectați de pandemia Covid, atât din punct de vedere social cât și economic".

Printre măsuri se află majorarea plafonului pentru echipamente medicale, suplimentarea cu 50 de milioane de euro a bugetului pentru tablete destinate studenților, precum și acordarea de vouchere pentru pensionarii cu venituri la nivelul pensiei minime și care au împlinit 75 de ani.

"A treia măsură adoptată de Guvernul Orban a fost cu privire la beneficiarii de vouchere pentru masă caldă respectiv pentru persoanele cu vârstă de peste 75 de ani, valoarea unui astfel de tichet este de 180 de lei pe luna, aceste tichete se vor repartiza în prima săptămâna din luna decembrie a acestui an și se vor da retroactiv cu dată la care a fost aprobată măsură, pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie, așa încât toți beneficiarii, persoanele de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime, 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcați pe vouchere sau în carduri în prima săptămâna a lunii decembrie 2020", a anunțat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Vouchere de masă caldă pentru 300.000 de vârstnici cu venituri mici