Antena Meniu Search
x

Vreau să ajut! Ştefania, bolnavă de dipareză spastică, are nevoie urgentă de operație

La nici patru ani, o fetiţă din Zalău se străduieşte, zi de zi, să meargă. Născută prematur şi ajutată cu oxigen în incubator, Ştefania are dipareză spastică. Din această cauză, de mai bine de doi ani, face naveta lună de lună între centrele de recuperare din Ardeal.

Vezi și

La nici patru ani, o fetiţă din Zalău se străduieşte, zi de zi, să meargă. Născută prematur şi ajutată cu oxigen în incubator, Ştefania are dipareză spastică. Din această cauză, de mai bine de doi ani, face naveta lună de lună între centrele de recuperare din Ardeal. Din păcate, nici iubirea părinţilor şi nici miile ore de terapie nu îi pot oferi independenţa. Ca să poată merge singură, trebuie să ajungă în Statele Unite şi să treacă prin două operaţii costisitoare. Printr-o donaţie de 2 euro la numărul de SMS 8848 alimentaţi fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să ajut", din care va fi sprijinită Ştefania, dar şi alţi copii. 

Ștefi este singurul copil al soților Floașiu. Foști colegi de liceu în Zalău, foști studenți în Cluj-Napoca, Ioana și Florin au fost în culmea fericirii când au aflat că vor deveni părinți. Numai că sarcina, complicată, a fost dusă de mamă prin spitale și în repaus la pat. La 31 de săptămâni, Ștefania s-a născut prin cezariană și a avut nevoie de oxigen, în incubator.

Și tot atunci au început părinții să caute soluții pentru ca Ștefania să recupereze in dezvoltarea neuromotorie.

Pentru Ștefania, centrul de la Satu Mare este si va mai fi mult timp o a doua casă, iar pentru mama ei, o școală pentru terapie și servicii de intervenție timpurie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Vreau să ajut! Ştefania, bolnavă de dipareză spastică, are nevoie urgentă de operație