Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea din România i-a bulversat și pe meteorologii de la ANM: "Este un an anormal"

Vremea din România i-a bulversat și pe meteorologii de la ANM, specialiștii Administrației Naționale de Meterologie calificând 2018 ca fiind un "an anormal".

de Redactia Observator

la 30.06.2018 , 16:02

Vremea din România i-a bulversat și pe meteorologii de la ANM, specialiștii Administrației Naționale de Meterologie calificând 2018 ca fiind un "an anormal".

Aceștia precizează că ploile torențiale și furtunile din ultimele zile se datorează unui nucleu rece format la mare altitudine care s-a combinat cu ciclonul mediteraneean ce a lovit Marea Neagră, acoperind apoi toată țara.

Potrivit specialiștilor ANM, vremea a fost complet diferită de cea înregistrată în alți ani în România.

Articolul continuă după reclamă

"A fost un an anormal. Începând cu iarna, care a fost avut un început blând. Viscol și troiene au fost abia în martie . Apoi, în aprilie a fost foarte cald, temperaturi de peste 30 de grade. A fost cel mai calduros aprilie de când se fac masuratori. Iar acum e un iunie ca o luna de toamnă", spun specialiștii ANM.

Aceștia continuă: "Anul trecut, pe 1 iulie, era cod roșu de caniculă. Acum, avem ninsori la munte, foarte frig în toata tara, sub 10 grade față de normalul perioadei. Senzatia de frig este accentuata de vânt. La munte vom resimti temperaturi negative. Este o vreme ca de sârșit de octombrie, de toamnă". 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Vremea din România i-a bulversat și pe meteorologii de la ANM: "Este un an anormal"