Antena Meniu Search
x

Codul galben de zăpadă, bucuria turiştilor care fac revelionul la munte

Iarna le-a făcut cea mai frumoasă surpriză celor care îşi petrec revelionul la munte. Ninsorile au acoperit, în sfârşit, toate pârtiile şi, odată cu ele, a început şi distracţia. Codul galben este încă valabil, aşa că stratul de zăpadă ar putea să mai crească.

de Redactia Observator

la 28.12.2019, 20:48

Vezi și

Iarna le-a făcut cea mai frumoasă surpriză celor care îşi petrec revelionul la munte. Ninsorile au acoperit, în sfârşit, toate pârtiile şi, odată cu ele, a început şi distracţia. Codul galben este încă valabil, aşa că stratul de zăpadă ar putea să mai crească. Acolo unde nu a nins, cum ar fi la mare, turiştii au testat un alt sport extrem: baia în apa rece.

Cât muntele. Aşa de mare a fost fericirea turiştilor care şi-au petrecut ziua pe pârtii. În Poiana Braşov şi pe Valea Prahovei s-a deschis, în sfârşit, sezonul de iarnă. În Predeal sunt 20 de centimetri de zăpadă. Suficient cât să înceapă distracţia. 

În Poiana Braşov, turiştii au transformat o bucată de gheaţă în derdeluş.   

Turiştii au plătit 25 de lei pentru o oră cu sania şi 50 de lei ca să se dea cu colacul.

Alţii şi-au luat doza de adrenalină în pădure. Pentru o plimbare cu ATV-ul, turiştii au plătit 150 de lei, iar cu buggy-ul - 180 de lei.

Cel mai mare strat de zăpadă din ţară este la Bâlea Lac. Depăşeşte un metru. 

În Munţii Făgăraş, riscul de avalanşă este uriaş. Aşa că turiştii sunt sfătuiţi să nu se aventureze mai sus de zona cabanelor.

Pe litoral, sportul extrem al iernii a fost baia în mare. Acest bărbat de 48 de ani din Bucureşti s-a antrenat înainte cu duşuri reci.

Astăzi, la Constanţa, la orele prânzului, avem parte de soare şi de 4 grade Celsius, dar pentru că bate vântul se resimt undeva la două grade. Apa mării nu depăşeşte 8-9 grade Celsius.

Câţiva fulgi şi-au făcut apariţia şi în Capitală. 18 judeţe rămân sub cod galben de ninsori şi viscol până mâine seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Codul galben de zăpadă, bucuria turiştilor care fac revelionul la munte