Antena Meniu Search
x

Zăpadă și de 5 metri pe Transfăgărășan. Circulația e complet oprită, există risc de avalanșe (video)

E zăpadă chiar și de 5 metri pe Transfăgărășan, cel mai spectculos drum din România. Circulația e complet oprită, există risc de avalanșe și autoritățile avertizează că abia de la 1 iulie se va putea trece de la Bâlea Cascadă la Piscul Negru.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 13.05.2020, 12:28

Tranfăgărășan
Imagini de pe Transfăgărășan - Captură video
  • Circulația pe Transfăgărășan se deschide pe 1 iulie.
  • Imagini spectaculoasă cu șoseaua, înzăpezită.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a publicat miercuri de dimineață imagini de pe Transfăgărășan, unde se desfășoară o amplă acțiune de deszăpezire.

"A început de câteva zile operațiunea de deszăpezire a DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul Bâlea Cascadă - Bâlea Lac. Deocamdata se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depășește chiar și 5-6 metri.

Menționăm că în conformitate cu normativele în vigoare circulația pe toată lungimea DN7C - Transfăgărășan se deschide în data de 1 iulie. Până atunci circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei care doresc sa viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.", scrie sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Zăpadă și de 5 metri pe Transfăgărășan. Circulația e complet oprită, există risc de avalanșe (video)