Antena Meniu Search
x

10.000 de romani primesc de la patroni tichete pentru concediu

Solutia este avantajoasa de ambele parti. Patronul nu mai plateste taxe la stat, in timp ce salariatul este rasplatit pentru rezultate cu o vacanta care poate ajunge si la 1.000 de euro.

Vezi și

Mii de romani primesc cadou vacante interne in valoare de pana la 4.500 de lei, suma maxima ce poate fi acordata. Cei mai norocosi fac parte din companiile medii si mari, cu patroni straini.

Avantajul tichetelor este ca angajatorul nu plateste taxe la stat pentru aceste bonusuri. Asa se face ca, la 1.000 de lei oferiti de patron, angajatul primeste tichete de 840 de lei. Restul de bani ajunge la stat ca impozit pe venit de 16%. Daca nu ar apela la bonurile de concediu, angajatorul ar fi nevoit sa plateasca in total 1.540 de lei. Cu 50% mai mult pentru a-i asigura angajatului acelasi concediu de 840 de lei.

Pentru ca patronii au taiat in ultimii ani multe din benefciile extra-salariale, putini sunt angajatii care mai primesc tichete. Mai putin de 10.000 de romani iau tichete de vacanta, in timp ce 1,9 milioane primesc bonuri de masa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » 10.000 de romani primesc de la patroni tichete pentru concediu