Antena Meniu Search
x

Video Zeci de copii buni la învăţătură, din mediul rural, experienţă inedită la muzeul satului din Galaţi

Elevii cu note bune la școală, din mediul rural, au parte de surprize. Se întâmplă la Galați, acolo unde zeci de copii au avut ocazia să învețe cum trăiau bunicii lor. Și mai ales să deprindă meşteşugurile de odinioară ca olăritul, lucrul la războiul de țesut, broderia tradițională sau vopsitul ouălor.

de Redactia Observator

la 22.04.2021, 16:25

Vezi și
  • Zeci de copii silitori din mediul rural au avut parte de o experienţă inedită la muzeul staului din Galaţi

Un loc în care nu există supermarket, nu există mall, nu există un magazin de unde poți să-ți cumperi de la mâncare, pâine, făină sau chiar lucruri de îmbrăcăminte. Imaginați-vă că despre o astfel de lume vorbim. Zece copii de la școala gimnazială din Smârdan au admirat exponatele vechi de sute de ani ale muzeului satului din Galaţi. Iar apoi au trecut la practică. Pe unii i-a atras lucrul la război de țesut.

Elena, elevă: Da este pentru prima oară. Și pentru prima oară și când văd acest lucru. Am văzut la prietena mea cum se face. 

Pe alţii arta modelării lutului i-a fascinat, dar şi arta încondeiatului ouălor i-a atras pe elevi. Copiii  sunt hotărâţi să încerce şi acasă tehnicile învăţate la muzeu. 

Maria, elevă: Mi se pare foarte interesant și în același timp puțin greu pentru că trebuie să ai grijă să nu te murdărești pe haine.

Pe acelaşi subiect

Ei sunt copiii cu rezultate cele mai bune la învățătură din clasă. 

Liliana Cotfas, profesor: Este ca un fel de premiu pentru munca lor susţinută şi în afara şcolii şi intr-adevăr sunt şi copii foarte buni la învăţătură. 

Eugenia Notarescu, Centrul Cultural Galaţi: Ne-am gândit că e o ocazie pentru ei să nu uite legătura cu tradiția, chiar dacă sunt locuitori ai satelor din județul Galați, tradiția și acolo e pe cale de dispariție. 

Acțiunea va continua și în perioada următoare, elevii eminenţi din localităţile gălăţene vor avea ocazia să înveţe despre istoria locului şi obiceiurile înaintaşilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Zeci de copii buni la învăţătură, din mediul rural, experienţă inedită la muzeul satului din Galaţi