Antena Meniu Search
x

Anglia - Iran 6-2, în al doilea meci de la Cupa Mondială 2022. Englezii au condus cu 3-0 la pauză

Selecţionata Angliei a surclasat echipa Iranului cu scorul de 6-2 (3-0), luni, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, într-un prim meci din Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.11.2022, 17:43

Anglia - Iran 6-2, în al doilea meci de la Cupa Mondială 2022. Englezii au condus cu 3-0 la pauză
- Profimedia

Vicecampioana europeană a început în forţă turneul final din Qatar, cu o victorie clară şi cu un joc spectaculos, în faţa unei adversare care a surprins prin fragilitate. Jude Bellingham (35), Bukayo Saka (43, 62), Raheem Sterling (45+1), Marcus Rashford (71) şi Jack Grealish (90), au marcat golurile englezilor, însă o menţiune specială merită golgheterul Harry Kane, care s-a remarcat cu două assist-uri şi alte multe pase utile. Ambele goluri ale învinşilor au fost reuşite de Mehdi Taremi (65, 90+13 - penalty).

Englezii au condus cu 3-0 la pauză

Anglia putea deschide scorul rapid, însă nu a primit penalty în min. 4, deşi Maguire a fost ţinut evident de Cheshmi în careu. În min. 8 s-a consumat o fază cu însemnătate în acest meci, Kane a centrat în faţa porţii, Sterling nu a ajuns la minge, însă portarul Beiranvand s-a ciocnit de fundaşul Hosseini şi şi-a spart nasul. Titularul din poarta echipei antrenate de Carlos Queiroz a primit îngrijiri mai multe minute, dar nu a putut continua şi a trebuit înlocuit. Dina cauza întreruperii jocului, prima repriză a fost prelungită cu 14 minute.

La reluarea jocului, Saka l-a testat pe portarul Hosseini (28), Mount a reluat în plasa laterală (30), iar Maguire a trimis în transversală (32), după un corner. Anglia a deschis scorul în min. 35, prin Bellingham, cu o lovitură de cap de la 8 metri, la centrarea lui Shaw. Saka (43) a mprit diferenţa cu un şut din careu, după o minge recentrată de Maguire la un corner. În min. 45+1, Kane a centrat de pe dreapta, iar Sterling a reluat în plasă de la 7 m.

Pe acelaşi subiect

Singura acţiune notabilă a iranienilor a fost o reluare mult peste poartă a lui Jahanbakhsh (45+11). În repriza secundă, Team Melli a încercat să combine mai mult, însă englezii au rămas la cârma jocului. Saka a reuşit dubla (62), cu un şut din careu, după ce a trecut de doi fundaşi.

Iranul a înscris primul său gol la o fază care nu anunţa mare lucru, Taremi şutând sub transversală, după ce a fost angajat în careu de Gholizadeh (65). Rashford (71) a marcat la prima sa fază, din pasa lui Kane, iar în min. 84 a trecut pe lângă şansa dublei, însă şutul său a fost blocat de un fundaş.

Grealish, intrat şi el în repriza secundă, a înscris, după acţiune a lui Callum Wilson, care i-a aşezat mingea pe tavă (90). Iranul a încheiat într-o notă pozitivă, cu Azmoun ratând singur cu Pickford (90+8), care a salvat incredibil, şi un nou gol marcat de Taremi (90+13), vedeta lui FC Porto înscriind din penalty (acordat după intervenţia VAR-ului), după ce Stones l-a faultat pe Pouraliganji.

Luni va avea loc şi celălalt meci din grupă, SUA - Ţara Galilor (Ahmad Bin Ali Stadium - Ar-Rayyan, 21:00). Partidele din runda a doua se vor disputa pe 25 noiembrie, Ţara Galilor - Iran (Ahmad Bin Ali Stadium- Ar-Rayyan, 12:00), respectiv Anglia - SUA (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Anglia - Iran 6-2, în al doilea meci de la Cupa Mondială 2022. Englezii au condus cu 3-0 la pauză