Antena Meniu Search
x

Atleta britanică Olivia Breen, revoltată după ce i s-a reproşat că slip-ul pe care îl poartă este prea scurt

Dubla campioană mondială paralimpică, Olivia Breen a declarat că a rămas uimită după ce un oficial de la Campionatele din Anglia i-a spus că slip-ul ei din echipamentul de sprint este prea scurt și complet inadecvat pentru competiţie.

de Redactia Observator

la 20.07.2021, 14:06

Olivia Breen atleta
Olivia Breen atleta - Profimedia

Tânăra de 24 de ani a detaliat incidentul într-o postare pe Twitter, unde a spus că deşi este recunoscătoare pentru eforturile realizate de oficiali în astfel de competiţii, femeile nu trebuie făcute să se rușineze în timp ce concurează, potrivit CNN. Berren a precizat că nu este necesar ca unor femei să li se atragă atenţia în acest mod, mai ales cât timp se află în plină desfăşurare a concursului. „Sunt întotdeauna recunoscătoare oamenilor incredibili care fac o treabă uimitoare şi fac posibilă desfăşurarea fiecărei competiţii de atletism", a măturisit sportiva.

Breen a transmis că remarca a fost cu atât mai puternică cu cât a venit chiar din partea unei femei. „Nu aveți dreptul să spuneți ce pot și ce nu pot purta”, a spus Breen care susţine că a făcut publică povestea tocmai pentru a creşte gradul de conştientizare asupra acestor practici. Slip-ul care a stârnit controverse face parte din seria slip-urilor oficiale ale Adidas pentru colecţia 2021, după cum a declarat chiar atleta. Ea spune că slip-urile sunt concepute special pentru astfel de competiţii şi că a purtat modele similare în aceşti ani de activitate, fără ca cineva să se plângă de acest lucru.

Afirmaţiile au stârnit un val de indignare în rândul sportivelor

Breen, care are paralizie cerebrală, va reprezenta Marea Britanie la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, de luna viitoare. Ea a spus în postarea ei că pur şi simplu doreşte să poarte același tip de slip şi în competiţia de la Tokyo. „Când concurezi, vrei să te simți cât mai ușor posibil pentru a putea da tot ce-i mai bun”, a declarat Breen, explicând că preferă ca slip-urile să fie scurte pentru că o fac să se simtă mai lejer.

Sportiva a spus că observații precum cele primite de la oficialul de duminică ar putea distruge încrederea și stima de sine a femeilor sportive mai tinere. "Pe mine acest lucru m-a enervat. Dacă aș fi avut 16 ani, m-ar fi făcut să izbucnesc în lacrimi", a spus Breen. Tot ea consideră că voluntarii ar trebui să fie instruiţi mai bine cu privire la utilizarea unui limbaj adecvat atunci când interacţionează cu sportivii. „Ei trebuie să ne trateze cu respect și să nu ne facă să ne simțim ca niște gunoaie.”

O altă atletă britanică, Amelia Strickler a răspuns postării lui Breen spunând că acest tip de remarci precum cele făcute duminică pot avea un impact şi mai mare asupra presiunii pe care sportivele o resimt deja in timpul competiţiilor. "Sportivele nu ar trebui să fie supuse unor astfel de critici atunci când există deja atât de multă presiune asupra lor pentru a fi „perfecte”. Suntem acolo pentru a concura. Nu vă plac ținutele? Nu trebuie să spuneţi răspicat. Nu avem nevoie de oficiali care să adauge stres inutil în acele momente", a scris Strickler pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Atleta britanică Olivia Breen, revoltată după ce i s-a reproşat că slip-ul pe care îl poartă este prea scurt