Antena Meniu Search
x

Campionul olimpic la săritura cu prăjina Thiago Braz, suspendat 16 luni pentru dopaj

Fostul campion olimpic brazilian la săritura cu prăjina, Thiago Braz, a fost suspendat pentru 16 luni, după ce s-a constatat că a încălcat reglementările antidoping, a anunțat marți, într-un comunicat, Unitatea de Integritate a Atletismului.

de Redactia Observator

la 29.05.2024 , 09:40

- Profimedia

Sportivul în vârstă de 30 de ani, care a câștigat aurul olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio în 2016, stabilind recordul olimpic la 6,03 metri, și a luat bronzul la Tokyo în 2021, va rata Jocurile Olimpice din acest an de la Paris.

Braz a depus un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv 

S-a considerat că el a încălcat Regulamentul antidoping al atletismului mondial (ADR 2.1) referitor la „Prezența unei substanțe interzise sau a metaboliților sau markerilor acesteia în proba unui sportiv".

Articolul continuă după reclamă

Interdicția vine după ce, în iulie anul trecut, a fost depistat pozitiv la substanța interzisă ostarină, pe care atletul a declarat că a consumat-o prin intermediul suplimentelor sportive.

Pe acelaşi subiect

Ce este ostarina, substanţa consumată de sportiv

Ostarina este folosită pentru a spori creșterea musculară și performanța sportivă.

Braz a fost suspendat provizoriu în iulie după un rezultat pozitiv în urma unui test efectuat la reuniunea Bauhaus Galen Diamond League de la Stockholm, la 2 iulie, iar acea perioadă de suspendare este creditată pentru această interdicție.

Astfel, brazilianul are interdicție de a concura până la 27 noiembrie anul acesta. AIU ia în considerare un apel, după ce solicitase o interdicție de patru ani pentru Braz. Tribunalul disciplinar a decis că Braz nu a ignorat în mod vădit riscul, despre care fusese informat, deoarece s-a bazat pe sfatul echipei sale medicale.

Braz a susținut că nu a folosit substanța cu bună știință, deoarece nutriționistul său sportiv îi dăduse suplimente care conțineau ostarină pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate și fusese asigurat că niciunul dintre suplimente nu conținea substanțe interzise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Sport » Campionul olimpic la săritura cu prăjina Thiago Braz, suspendat 16 luni pentru dopaj