Antena Meniu Search
x

Câţi ani are Kazuyoshi Miura, cel mai bătrân fotbalist din Portugalia: vârsta e doar un număr, nu un obstacol

Vârsta nu îl împiedică pe japonezul Kazuyoshi Miura să fie vedetă pe terenul de fotbal. Sportivul a devenit cel mai bătrân jucător din Portugalia. "King Kazu" joacă în prezent al 38-lea sezon profesionist.

de Redactia Observator

la 23.04.2023, 16:35

Kazuyoshi Miura
Kazuyoshi Miura - Profimedia

Japonezul Kazuyoshi Miura a făcut încă un pas în istoria fotbalului, sâmbătă, când a devenit, potrivit unui raport publicat pe site-ul ligii portugheze, "cel mai în vârstă fotbalist care a jucat în fotbalul portughez", la 56 de ani, o lună şi 24 de zile.

Cine este Kazuyoshi Miura

Împrumutat de clubul japonez Yokohama FC la începutul anului la Oliveirense, în divizia secundă portugheză, el a intrat în joc în minutul 90 de joc în victoria oaspeţilor în faţa formaţiai Academica Viseu (4-1). „King Kazu” joacă în prezent al 38-lea sezon profesionist.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După debutul său profesional în 1986 la Santos, japonezul a evoluat la Palmeiras, Genova, Dinamo Zagreb şi Vissel Kobe. Internaţionalul japonez (89 de selecţii) a marcat şi istoria naţionalei sale, câştigând Cupa Asiei în 1992 şi devenind al doilea golgheter din istoria echipei cu 55 de reuşite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Sport » Câţi ani are Kazuyoshi Miura, cel mai bătrân fotbalist din Portugalia: vârsta e doar un număr, nu un obstacol