Antena Meniu Search
x

Video Emma Răducanu rescrie istoria tenisului. Sportiva îşi cumpărase bilete de avion pentru finalul calificărilor la US Open, acum e în careul de aşi

Are 18 ani, un metru 75, zâmbeşte mereu şi apare în revistele de modă. Dar nu este top model, ci jucătoare de top. Emma Răducanu scrie istorie la US Open. A devenit prima sportivă care porneşte din calificări şi ajunge în semifinalele turneului american.

de Greta Gavrilă

la 09.09.2021, 23:01

Vezi și

Emma Răducanu a întrecut orice aşteptare la New York. În urmă cu câteva luni nu era nici în primele 300 de jucătoare ale lumii, acum a intrat în careul de aşi la US Open. 

Emma Raducanu, tenismenă: Nu mă aşteptam să fiu aici deloc. Biletele de avion erau rezervate pentru finalul calificărilor, aşa că e frumos să am o astfel de problemă. 

Nici părinţii nu se aşteptau. Au rămas în Marea Britanie, iar formalităţile de viză îi împiedică acum să-şi vadă fata în prima semifinală de Grand Slam din carieră.

Emma Răducanu, tenismenă: Nu mi-am sunat părinţii de ceva timp. Cu o zi înainte nu m-au băgat în seamă. 

Pe acelaşi subiect

Cine este Emma Răducanu

Emma s-a născut în 2002, în Toronto, din tată român şi mamă chinezoaică. La vârsta de 2 ani s-a mutat în Marea Britanie. 

Îi datorează pasiunea pentru tenis tatălui său, Ian Răducanu, originar din Bucureşti. 

Emma Răducanu, tenismenă: Îmi amintesc că jucam cu tatăl meu. De fapt, el m-a învăţat să joc tenis de la o vârstă fragedă, dar am avut antrenori minunaţi pe plan local. 

Ca să-şi mulţumească ambii părinţii şi-a ales un idol din România şi unul din China. 

Emma Răducanu, tenismenă: Simona Halep şi Li Na. Este absolut minunat doar să o văd plimbându-se pe aici (n.r. pe Simona), și este o experienţă foarte tare chiar și atunci când mă salută. 

După ce a fost eliminată de la turneul american, Simona a devenit fanul Emmei. 

Pe iarba londoneză, Emma a intrat în lumea bună a tenisului. Debutase de mai puţin de o lună în circuitul profesionist. Trei luni mai târziu a ajuns deja pe locul 51 în lume. Cu încă o victorie pe betonul american ar depăşi pragul de un milion de dolari câştigaţi în carieră. Cu două victorii ar depăşi-o pe Serena Williams în clasamentul WTA. 

Acum două zile a apărut în ediţia britanică a revistei Vogue. Editorii prestigioasei publicaţii au descris-o drept "o stea în devenire."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Emma Răducanu rescrie istoria tenisului. Sportiva îşi cumpărase bilete de avion pentru finalul calificărilor la US Open, acum e în careul de aşi