Antena Meniu Search
x

EURO 2024. Merih Demiral, suspendat două meciuri, după gestul controversat făcut pe teren în timpul partidei cu Austria

Fundaşul turc Merih Demiral a fost suspendat două meciuri pentru că a făcut semnul Lupilor Gri, o organizaţie ultranaţionalistă turcă, atunci când a sărbătorit al doilea său gol împotriva Austriei (2-1) în optimi de finală ale Euro- 2008. El va rata meciul din sferturile de finală cu Olanda, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 05.07.2024 , 15:34

EURO 2024. Merih Demiral, suspendat două meciuri, după gestul controversat făcut pe teren în timpul partidei cu Austria
EURO 2024. Merih Demiral, suspendat două meciuri, după gestul controversat făcut pe teren în timpul partidei cu Austria - Profimedia

După cum relatează cotidianul german Bild, UEFA, în urma anchetei sale, i-a impus o suspendare de două meciuri fundaşului central, care va rata astfel sfertul de finală cu Olanda de sâmbătă (ora 22.00), precum şi o eventuală semifinală.

Merih Demiral, suspendat două meciuri, după gestul controversat făcut pe teren

Ca o consecinţă diplomatică a tensiunii din jurul cazului Demiral, Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a anunţat joi dimineaţă că va asista la meciul cu Ţările de Jos de la Berlin.

Articolul continuă după reclamă

Mişcarea Lupilor Gri este descrisă ca fiind neofascistă, anticomunistă, antigreacă, antikurdă, antiarmeană, homofobă, antisemită şi anticreştină. Are legături strânse cu partidul turc de extremă-dreapta MHP (Partidul Acţiunii Naţionaliste), care face parte din coaliţia electorală din 2018 cu AKP al lui Erdogan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Sport » EURO 2024. Merih Demiral, suspendat două meciuri, după gestul controversat făcut pe teren în timpul partidei cu Austria