Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fără meci oficial la Atletico Madrid, Horaţiu Moldovan este la un pas de a semna cu Sassuolo, echipă din Serie B

La şapte luni de la momentul în care părea că prinde transferul vieţii, la Atletico Madrid, portarul român Horaţiu Moldovan este pe punctul de a părăsi, prin uşa din spate, gruparea spaniolă, fiind la un pas de a ajunge la Sassuolo, în Italia.

de Redactia Observator

la 22.08.2024 , 15:27

Horaţiu Moldovan nu a jucat într-un meci oficial pentru Atletico Madrid
Horaţiu Moldovan nu a jucat într-un meci oficial pentru Atletico Madrid - Profimedia

În ianuarie anul acesta, Horaţiu Moldovan o părăsea pe Rapid Bucureşti şi semna un contract cu Atletico Madrid, din Spania. La momentul respectiv, echipa antrenată de Diego Simeone a plătit 800.000 de euro pentru a-şi asigura serviciile românului.

Totuşi, Simeone l-a văzut pe Moldovan drept o soluţie de rezervă pentru titularul de drept, slovenul Jan Oblak, astfel că, în şapte luni de la trecerea sa la Atletico Madrid, românul nu a reuşit să debuteze oficial pentru formaţia spaniolă.

Moldovan a fost utilizat doar în meciuri de pregătire şi a început noul sezon tot pe banca de rezervă, astfel că a cerut reprezentanţilor săi să-i găsească de urgenţă o echipă unde să joace.

Articolul continuă după reclamă

Iar ultimele informaţii arată că Horaţiu Moldovan este aproape de a semna cu Sassuolo, din Serie B, Liga a doua italiană. Culmea este că Atletico Madrid ar urma să facă profit cu portarul român, care ar urma să fie cedat în Italia pentru un milion de euro. Totuşi, spaniolii primesc banii în rate, 300.000 în această vară şi 700.000 în vara anului viitor, oficial, Moldovan urmând să fie, mai întâi, împrumutat un an la Sassuolo, iar abia în vara anului viitor să fie cedat oficial cu titlul de transfer definitiv.

Pe acelaşi subiect

Presa italiană anunţă că Moldovan ar urma să încaseze un salariu de 600.000 de euro pe sezon în Italia şi că nu a fost prima pistă urmărită de cei de la Sassuolo care iniţial s-ar fi interesat de un alt goalkeeper român, Ionuţ Radu, mult mai familiarizat cu fotbalul din Italia graţie perioadelor petrecute la Internazionale Milano, Avellino, Parma, Genoa sau Cremonese.

Horaţiu Moldovan are 26 de ani, a trecut pe la CFR Cluj, Hermannstadt, Sepsi Sf. Gheorghe, UTA Arad şi Rapid Bucureşti şi are 11 selecţii în naţionala României. Goalkeeperul român va fi coleg de echipă la Sassuolo cu fotbalişti precum Domenico Berardi (27 de selecţii în naţionala Italiei), Daniel Boloca, mijlocaş italian de origine română, Jeremy Toljan, fost la Borussia Dortmund, sau Kristian Thorstvedt, 28 de selecţii în naţionala Norvegiei, Sassuolo fiind favorită la promovarea în Serie A.

Horaţiu Moldovan se bate pentru postul de titular la Sassuolo cu puştiul Stefano Turati, împrumutat în ultimii ani la Reggina şi Frosinone, şi cu veteranul Andrea Consigli, 37 de ani, care însă îşi pregăteşte retragerea din activitate, după 201 meciuri jucate la Atalanta şi 372 de meciuri jucate la Sassuolo.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » Fără meci oficial la Atletico Madrid, Horaţiu Moldovan este la un pas de a semna cu Sassuolo, echipă din Serie B