Antena Meniu Search
x

Formula 1: Max Verstappen a câştigat Grand Prix-ul de la Miami

Campionul mondial en titre, Max Verstappen, a câştigat prima cursă de Formula 1 desfăşurată pe circuitul de la Miami şi a reuşit să diminueze distanţa din clasamentul mondial faţă de liderul actual, Charles Leclerc.

de Redactia Observator

la 09.05.2022, 12:28

Max Verstappen a câştigat cursa de la Miami
Max Verstappen a câştigat cursa de la Miami - Profimedia Images

Olandezul a plecat de pe linia startului din poziţia a treia. Max Verstappen l-a depăşit în primul viraj pe Carlos Sainz (Ferrari), iar la scurt timp după pe colegul acestuia, aflat pe prima poziţie, Charles Leclerc (Ferrari). Datorită strategiei eficiente de schimbare a pneurilor şi a ritmului monopostului, Verstappen a condus cursa la o distanţă de 8 secunde, până la intrarea maşinii de siguranţă în urma accidentului dintre Lando Norris (McLaren) şi Pierre Gasly (Alpha Tauri). Charles Leclerc nu a reuşit să se apropie de olandez după restartul cursei, iar Verstappen a reuşit să treacă primul linia.

Podiumul a fost completat de către Scuderia Ferrari, cu Charles Leclerc pe poziţia a doua şi Carlos Sainz pe locul al treilea. Fostul campion mondial, Lewis Hamilton (Mercedes) s-a clasat pe poziţia a şasea. Diferenţa de puncte din clasamentul mondial dintre Leclerc şi Verstappen este acum de 19 puncte.

Ediţie inaugurală spectaculoasă la Formula 1 Miami

Weekend-ul a fost unul plin şi în afara cursei de duminică. FIA a interzis bijueriile purtate de piloţi în timpul curselor, fapt pentru care britanicul Lewis Hamilton a protestat purtând 3 ceasuri pe mână în timpul unei conferinţe de presă. Max Verstappen a criticat rezistenţa monopostului Redbull. De asemenea, vedete precum David Beckham, Michelle Obama şi surorile Williams au fost prezente pe întreaga durată a cursei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Formula 1: Max Verstappen a câştigat Grand Prix-ul de la Miami