Antena Meniu Search
x

Curs valutar

JO 2024. Armand Duplantis a bătut din nou recordul mondial la săritura cu prăjina. Este a noua oară când "Mondo" îl doboară

Săritorul cu prăjina suedez Armand "Mondo" Duplantis a reușit luni seara un nou record mondial, de data aceasta în finala olimpică de la Paris. Suedezul a trecut din a treia încercare peste ștacheta ridicată la înălțimea de 6,25 metri.

de Redactia Observator

la 06.08.2024 , 06:45

JO 2024. Armand Duplantis a bătut din nou recordul mondial la săritura cu prăjina. Este a noua oară când "Mondo" îl doboară - Profimedia

Aceasta este a noua oară când Duplantis doboară recordul mondial, depășind marca de 6,24 m pe care a stabilit-o în Xiamen Diamond League în luna aprilie a acestui an, scrie Mediafax.

Cea mai mare săritură din istorie

În timp ce scandările „Mondo, Mondo, Mondo" răsunau în tribunele stadionului, Duplantis a făcut ce știe el mai bine, mai întâi doborând recordul olimpic cu o săritură de 6,10 m și apoi ridicând ștacheta la 6,25 m.

Articolul continuă după reclamă

Când a trecut peste bară, a fost întâmpinat cu urale de mulțimea de pe Stade de France, care a fost martoră la cea mai mare săritură - din partea celui mai mare săritor - din istorie.

Victoria sa continuă seria sa incredibilă la marile campionate internaționale în aer liber, suedezul câștigând aurul la ultimele trei Campionate Mondiale și la ultimele două Jocuri Olimpice.

Sam Kendricks din SUA a câștigat argintul cu o săritură de 5,95 m, iar grecul Emmanouil Karalis a luat bronzul (5,90 m).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Sport » JO 2024. Armand Duplantis a bătut din nou recordul mondial la săritura cu prăjina. Este a noua oară când "Mondo" îl doboară