Antena Meniu Search
x

Curs valutar

JO 2024. Decizia luată de preşedintele Botswanei după ce Letsile Tebogo a câştigat primul aur olimpic din istoria ţării

JO 2024. La doar 21 de ani, Letsile Tebogo câştigă primul aur olimpic din istoria Botswanei în finala de 200 de metri la atletism. Decizia luată de preşedintele Botswanei ca răsplată pentru victoria sportivului.

de Redactia Observator

la 09.08.2024 , 15:44

JO 2024. Decizia luată de preşedintele Botswanei după ce Letsile Tebogo a câştigat primul aur olimpic din istoria ţării
JO 2024. Decizia luată de preşedintele Botswanei după ce Letsile Tebogo a câştigat primul aur olimpic din istoria ţării - Profimedia

Tebogo a câştigat joi, la Paris, proba de 200 de metri.

Tânărul de 21 de ani a alergat cu ghete cu data naşterii mamei sale, spunând că o poartă cu el, în semn de omagiu după ce aceasta a murit în luna mai, scrie news.ro.

Locuitorii din Botswana primesc jumătate de zi liberă ca să sărbătorească victoria de la JO 2024

Articolul continuă după reclamă

Preşedintele Botswanei a hotărât ca locuitorii ţării să aibă jumătate de zi liberă, vineri, pentru a sărbători prima medalie de aur olimpică obţinută de Letsile Tebogo.

"Excelenţa Sa, preşedintele Masisi, doreşte să declare că, în numele tuturor cetăţenilor, îl aplaudă pe Letsile şi îi mulţumeşte nemărginit regretatei sale mame", a scris preşedintele Mokgweetsi Masisi într-un mesaj postat pe X. Masisi a declarat că reuşita lui Letsile "merită ca naţiunea să se oprească şi să-l sărbătorească într-un mod unic, adecvat şi responsabil care va fi gravat în analele istoriei Republicii".

Masisi a postat joi că vocea i-a "dispărut complet" după ce a strigat încurajări la televizor în timp ce îl privea pe Tebogo învingând în 19,46 secunde.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » JO 2024. Decizia luată de preşedintele Botswanei după ce Letsile Tebogo a câştigat primul aur olimpic din istoria ţării