Antena Meniu Search
x

Curs valutar

JO 2024: Mădălina Amăistroaie, eliminată în optimile probei de tir cu arcul. A adus cel mai bun rezultat pentru România

Sportiva română Mădălina Amăistroaie a fost învinsă de sud-coreeanca Suhyeon Nam cu scorul de 6-2, sâmbătă, în optimile de finală ale probei individuale feminin a concursului de tir cu arcul, la Jocurile Olimpice de la Paris.

de Redactia Observator

la 03.08.2024 , 14:45

Sportiva s-a clasat pe locul 9 - Profimedia

Suhyeon Nam a obţinut deja o medalie de aur la Paris, în proba feminină pe echipe.

În urma acestui rezultat, Mădălina Amăistroaie (21 ani) s-a clasat pe locul 9 la JO 2024, o performanţă mai bună decât la ediţia din 2021, de la Tokyo, unde s-a clasat pe 33.

Locul 9 este şi cel mai bun rezultat al României la acest sport la Jocurile Olimpice. În primele două tururi eliminatorii, Amăistroaie le-a învins pe Mikaella Moshe (Israel), cu 7-1, şi pe Chiara Rebagliati (Italia), cu 7-3.

Articolul continuă după reclamă

”Este un rezultat care reflect progresul pe care l-a făcut Mădălina. Coreeanca pe care a întâlnit-o este una dintre cele mai bune din lume şi după părerea mea va câştiga titlul olimpic. Important este că Mădălina s-a bătut de la egal la egal cu o adversară atât de valoroasă şi dacă era un pic mai concentrată cred că putea chiar s-o bată. Şi vântul a fost un pic deranjant, iar la câteva puncte a contat. Dacă ar fi câştigat acest meci Mădălina ar fi putut fi pe podium. Dar este tânără, are doar 21 de ani şi cu muncă şi susţinere poate să obţină rezultate mai valoroase. Locul 9 este un rezultat care ne ambiţionează şi ne motivează pentru competiţiile viitoare!”, a declarat la finalul partidei antrenorul Viorel Habia.

Vezi jocurile olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » JO 2024: Mădălina Amăistroaie, eliminată în optimile probei de tir cu arcul. A adus cel mai bun rezultat pentru România