Antena Meniu Search
x

Mesaje de încurajare pentru Carla Suarez Navarro, jucătoarea de tenis descoperită cu o boală gravă (Video)

O veste teribilă a zguduit lumea tenisulul. Jucătoarea Carla Suárez Navarro, una dintre apropiatele Simonei Halep, a anunţat că suferă de cancer şi va urma șase luni de chimioterapie. Simona Halep s-a declarat şocată şi a încurajat-o pe Carla. Şi alţi sportivi din toată lumea au transmis mesaje emoţionante de sprijin. 

de Redactia Observator

la 02.09.2020, 22:56

Vezi și
  • Carla Suarez Navarro are 31 de ani.
  • Carla Suarez Navarro anunțase anul trecut că 2020 va fi ultimul an petrecut de ea în circuitul profesionist.

De pe patul de spital, Carla Suárez Navarro şi-a anunţat fanii şi colegii că suferă de cancer la sistemul limfatic. 

Carla Suárez Navarro, juctoare de tenis: Vă salut pe toți. Vreau să vă anunț că, acum câteva zile, am fost diagnosticată cu limfom. Este un limfom Hodgkin și o să am nevoie să fac șase luni de chimioterapie. Eu sunt bine și sunt calmă în acest moment și gata să înfrunt orice va veni. Ne vedem în curând!

Anunţul a făcut repede înconjurul lumii şi a dus la o mobilizare extraordinară a colegilor din circuit. Jucătoarea de 31 de ani a primit mii de mesaje de încurajare. Printre primii care au reacţionat a fost Simona Halep. 

Simona Halep, jucătoare de tenis: Carla, sunt atât de şocată şi tristă să citesc această ştire. Mă gândesc la tine şi ştiu că o persoană puternică şi specială ca tine poate trece prin asta. Multe sărutări, Simo. 

Simona şi Carla s-au întâlnit de 13 ori în competiţiile internaţionale. Au crescut împreună şi la fel s-au şi antrenat. În plus, cele două jucătoare erau apropiate şi în afara terenului de tenis. Alături de Carla este şi Darren Cahill, antrenorul Simonei: 

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep: Întreaga ta familie din tenis se gândeşte la tine şi îţi trimite multă dragoste. Mult noroc, Carla!

"Toate cele bune" i-au urat şi Miki Buzărnescu şi Kiki Bertens. Încurajări au venit şi de la cei care au reuşit să învingă această boală: "Va învinge! Şi eu sunt un pacient cu limfom Hodgkin. Am terminat tratamentul. Încă am, dar este inactiv de patru ani. Mă rog pentru tine, Carla". 

Carla este la rândul ei convinsă că va ieşi învingătoare şi din această luptă: "Trebuie să fac față unei realități complicate. E momentul să o accept și să merg înainte bazându-mă pe sfaturile medicilor. Trec întotdeauna înainte cu optimism peste obstacole. Răbdarea și încrederea de sine m-au ghidat în carieră. Cancerul nu e cel mai ușor rival cu care să te bați și o să am nevoie de cea mai tare luptă a mea". 

Boala nemiloasă i-a dat peste cap însă toate planurile. În urmă cu doar trei săptămâni, jucătoarea posta pe conturile de socializare mesaje de la antrenamente şi părea a fi în cea mai bună formă. 

Se pregătea pentru ultimele meciuri ale carierei, după ce anul trecut şi-a anunţat retragerea pe motiv că vrea să fie alături de familia ei. 

Carla Suarez Navarro, decembrie 2019: Mesajul este clar şi va fi scurt. Vreau doar să anunţ că 2020 va fi ultimul meu an din tenisul profesionist. La 14-15 ani călătoream deja prin lume şi am petrecut mult timp departe de familie. Timpul trece, nu mai poate fi recuperat şi vreau să fiu alături de familie. Simt că aşa e corect şi asta îmi cere inima. 

În vârstă de 31 de ani, Carla Suárez Navarro are în palmares două turnee câştigate, la Doha, în 2016, şi Oeiras, în 2014. Acum este pe locul 71 WTA, iar cea mai bună clasare a sa în circuitul feminin a fost locul 6 mondial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Mesaje de încurajare pentru Carla Suarez Navarro, jucătoarea de tenis descoperită cu o boală gravă (Video)