Antena Meniu Search
x

Mesajul transmis de Emma Răducanu, după ce a devenit noua campioană de la US Open 2021: "M-a surprins şi pe mine ce am arătat"

Emma Răducanu, jucătoarea de tenis cu origini româneşti, dar care reprezintă Marea Britanie, a devenit noua campioană de la US Open, după ce s-a impus, scor 6-4, 6-3, în disputa cu Leylah Fernandez, reprezentanta Canadei.

de Redactia Observator

la 12.09.2021, 07:33

Emma Răducanu şi trofeul primit pentru câştigarea US Open 2021
Emma Răducanu a câştigat US Open 2021 cu două luni înainte să împlinească 19 ani - Profimedia
  • Emma Răducanu a câştigat US Open 2021 cu două luni înainte să împlinească 19 ani.

Cu două luni şi două zile înainte să împlinească 19 ani, Emma Răducanu a dat lovitura la US Open 2021 şi a făcut-o în stil de mare campioană. A devenit noua regină de la New York fiind prima sportivă care cucereşte un Grand Slam plecând din calificări şi a făcut-o fără să piardă set, deşi a avut în faţă adversare de top, inclusiv Belinda Bencic, a 11-a favorită a competiţiei, sau Maria Sakkari, din Grecia, cap de serie numărul 17.

În finală, Emma Răducanu a dat peste Leylah Fernandez, din Canada, un alt copil-minune al tenisului feminin mondial. Plusul de eficienţă i-a asigurat o victorie cât se poate de clară, 6-4, 6-3, la capătul unui meci controlat în mare măsură de Emma Răducanu şi care s-a întins pe durata a aproape două ore.

Emma Răducanu, laude la adresa adversarei din finala de la US Open 2021

Copleşită de emoţii, Emma Răducanu a ţinut să precizeze, la finalul partidei, că "este cea mai frumoază zi din viaţa mea", dar şi că "m-a surprins şi pe mine ce am arătat la acest turneu".

De asemenea, Emma Răducanu a avut cuvinte de laudă la adresa adversarei din finală, "sper să o înfrunt pe Leylah în multe alte finale", şi le-a mulţumit membrilor echipei, care au ajutat-o mai ales în momentele dificile, dar şi fanilor din New York, "pentru că m-au făcut să mă simt ca acasă".

Pe de altă parte, Leylah Fernandez a făcut trimitere la atentatele de la 11 septembrie 2001 şi a spus că "îmi doresc să fiu puternică şi rezistentă, cum a fost New York după momentele respective".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Mesajul transmis de Emma Răducanu, după ce a devenit noua campioană de la US Open 2021: "M-a surprins şi pe mine ce am arătat"