Antena Meniu Search
x

Novak Djokovic, după ce a fost învins de Sinner: "Am fost şocat de nivelul meu”. A pierdut primul meci la Melbourne după 2018

Seria de 33 de meciuri câştigate de Novak Djokovic la Australian Open a luat sfârşit vineri. Jannik Sinner l-a învins pe numărul 1 mondial în patru seturi. Sârbul, care a comis 54 de greşeli neforţate şi s-a declarat şocat de cât de slab a fost nivelul său în timpul confruntării din semifinală. Meciul a durat trei ore şi 26 de minute.

de Redactia Observator

la 26.01.2024, 13:25

- Profimedia

"Am fost, într-un fel, şocat de nivelul meu, într-un mod negativ", a declarat Djokovic în conferinţa de presă de după meci, potrivit ATP. "Nu am făcut prea multe lucruri bine în primele două seturi. Cred că acesta este unul dintre cele mai proaste meciuri de Grand Slam pe care le-am jucat vreodată. Cel puţin din câte îmi amintesc. Nu este un sentiment foarte plăcut să joc în acest fel. Dar, în acelaşi timp, meritul lui este că a făcut totul mai bine decât mine, în fiecare aspect al jocului."

"Ca să fiu sincer, pe parcursul întregului turneu nu am jucat aproape de cea mai bună formă a mea", a mai declarat Djokovic, de 24 de ori campion la turnee majore, potrivit News. "Poate meciul poate împotriva lui Mannarino a fost grozav, dar în majoritatea meciurilor nu am jucat la înălţimea, ca să spun aşa, aşa cum joc aici în Australia în mod normal. Într-un fel, [nivelul meu de astăzi] m-a surprins, pentru că m-am gândit că nu va fi atât de rău în primele două seturi. Dar, pe de altă parte, nu m-am simţit cu adevărat eu însumi pe teren în timpul acestui turneu. Se poate spune că semifinalele reprezintă un rezultat grozav, dar eu mă aştept întotdeauna la cel mai înalt nivel de la mine, iar astăzi nu a fost să fie aşa".

Djokovic, care pleacă de la Melbourne pe locul 1 ATP, a avut cuvinte de laudă la adresa tânărului de 22 de ani şi a echipei sale, care îl include pe antrenorul Darren Cahill.

"Cred că serviciul lui s-a îmbunătăţit foarte mult. Loveşte foarte bine şi cred că şi-a îmbunătăţit şi viteza. Serveşte mai bine acum şi mai precis. Mişcarea în general şi partea mentală. A fost întotdeauna foarte calm, foarte calm pe teren, dar cred că s-a luptat poate să câştige meciurile mari în momentele importante. Dar acum totul îi iese bine. Darren Cahill, care este un antrenor foarte experimentat şi cineva care a lucrat cu foşti nr. 1 în lume, evident că a-l avea în colţul lui este foarte util din punct de vedere mental."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Novak Djokovic, după ce a fost învins de Sinner: "Am fost şocat de nivelul meu”. A pierdut primul meci la Melbourne după 2018