Antena Meniu Search
x

Paulo Fonseca este noul antrenor al lui AC Milan. "După cinci ani, am vrut ceva nou"

Fostul antrenor al Romei, Paulo Fonseca, se va întoarce în Italia ca nou antrenor al echipei AC Milan, a anunțat joi vicecampioana din Serie A.

de Redactia Observator

la 13.06.2024 , 15:28

Paulo Fonseca este noul antrenor al lui AC Milan
Paulo Fonseca este noul antrenor al lui AC Milan - Profimedia

"Noul antrenor al Milanului va fi Paulo Fonseca", a declarat fostul atacant al Milanului, Zlatan Ibrahimovic, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit AFP. Fonseca, în vârstă de 51 de ani, care a semnat un contract pe trei ani, se află la clubul francez Lille din 2022. El vine după Stefano Pioli, care a fost demis la finalul sezonului 2023-24, după cinci sezoane la conducerea clubului.

Paulo Fonseca, noul antrenor AC Milan

"Am studiat cu mare atenție ceea ce făcea, cum își pregătea meciurile", a declarat Ibrahimovic, care a avut două perioade ca jucător la clubul din Milano, încheindu-și cariera pe teren cu Milan în 2023. "Vrem ca el să aducă identitatea sa de joc, stilul său ofensiv la echipa noastră, la jucătorii noștri. După cinci ani, am vrut ceva nou, cu tot respectul pentru Stefano Pioli".

Articolul continuă după reclamă

Născut în Nampula, Mozambic, în 1973, Fonseca și-a început cariera de antrenor în Portugalia, cu stagii la Pacos de Ferreira, Porto și Braga, înainte de a petrece trei ani la echipa ucraineană Shakhtar Donetsk, unde a câștigat șapte trofee și a terminat cu un record de 103 victorii în 139 de meciuri.

În 2019, a preluat Roma, pe care a condus-o pe locurile cinci și șapte în Serie A, înainte de a merge la Lille, pe care a dus-o pe locurile cinci și patru în Ligue 1 și a condus-o în Europa în ambele sezoane pe care le-a avut în Franța, relatează Mediafax.

Milan vine după un sezon fără trofee - cel de-al 19-lea titlu de campion a venit în 2022 - în care a fost pe locul al doilea la o oarecare distanță față de rivalii din oraș, Inter, care au câștigat titlul. Este a doua mare schimbare managerială din Italia în două zile, după ce miercuri Juventus l-a numit pe Thiago Motta ca succesor al lui Massimiliano Allegri, demis luna trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Sport » Paulo Fonseca este noul antrenor al lui AC Milan. "După cinci ani, am vrut ceva nou"