Antena Meniu Search
x

Pele, marea legendă a fotbalului brazilian, în spital de şase zile

Joe Fraga, managerul lui Pele, fostul mare fotbalist brazilian, a anunţat că acesta este internat de şase zile într-un spital din Sao Paulo.

de Redactia Observator

la 06.09.2021, 18:55

Pele a câştigat de trei ori Campionatul Mondial de fotbal cu naţionala Braziliei
Pele a câştigat de trei ori Campionatul Mondial de fotbal cu naţionala Braziliei - Profimedia
  • Pele a câştigat de trei ori Campionatul Mondial de fotbal cu naţionala Braziliei.

Anunţul vine la scurt timp după ce au apărut informaţii conform cărora Pele a leşinat şi ar avea mari probleme de sănătate. Conform Mirror Online, Joe Fraga a ţinut să-i asigure pe fanii lui Pele că nu este vorba despre probleme grave de sănătate.

Totuşi, Pele trebuie să treacă printr-o serie amplă de analize medicale şi, ţinând cont şi de vârsta înaintată, aceste analize nu pot fi făcute într-o singură zi. Pele ar urma să treacă inclusiv printr-o colonoscopie şi să i se facă şi analize de sânge.

Pele a părut extrem de slăbit la evenimentul organizat pentru a marca lansarea unui documentar despre viaţa sa, însă a transmit ulterior, prin intermediul unui site de socializare, că "nu am leşinat şi sunt într-o formă fizică foarte bună. Am trecut printr-o serie de analize, analize pe care a trebuit să le amân din cauza pandemiei de coronavirus. Vă asigur că nu o să joc duminica viitoare".

Pele, triplu campion mondial cu naţionala Braziliei

Pele a apărut în mai multe rânduri utilizând un scaun cu rotile, în ultimii ani, iar în 2018 a ajuns la spital, din cauza epuizării. Ulterior, în 2019 a ajuns din nou la spital pentru o operaţie de îndepărtare a unor pietre de la rinichi.

Pele este considerat drept unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie. A câştigat numeroase trofee atât cu echipa din care a făcut parte, cât şi individual. Este triplu campion mondial, cucerind trofeele puse în joc la ediţiile din 1958, 1962 şi 1970. A marcat 643 de goluri în 659 de meciuri jucate pentru FC Santos, club pentru care a evoluat în perioada 1956-1974. A marcat 77 de goluri în 92 de selecţii la echipa naţională a Braziliei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Pele, marea legendă a fotbalului brazilian, în spital de şase zile