Antena Meniu Search
x

Portugalia a învins Slovenia la lovituri de la 11 metri, în optimile EURO 2024. Ronaldo a ratat un penalty în minutul 105

Echipa naţională a Portugaliei a învins luni seara, la lovituri de departajare, scor 3-0, formaţia Sloveniei, în optimile Euro 2024, într-un meci disputat la Frankfurt. Portugalia s-a calificat în sferturi, unde va înfrunta Franţa.

de Redactia Observator

la 02.07.2024 , 00:55

Portugalia - Slovenia la EURO 2024
Portugalia - Slovenia la EURO 2024 - Profimedia Images

Portugalia a dominat prima repriză a meciului de pe Deutsche Bank Park, din Frankfurt, dar jucătorii lui Roberto Martinez nu l-au pus la încercare cu adevărat pe portarul sloven Oblak. Ruben Dias a şutat pe lângă poartă în minutul 6, iar în minutul 13 Bernardo Silva a trimis în faţa porţii şi Cristiano Ronaldo nu a ajuns la minge. Cea mai mare ocazie a reprizei a fost bara lui Palhinha, din minutul 45+2.

Ronaldo a plâns după ce a ratat penalty

În repriza secundă, Oblak a respins lovitura liberă executată de Cristiano Ronaldo, în minutul 55, pentru ca în minutul 61 slovenii să treacă pe lângă gol, la ocazia lui Sesko. Acesta l-a depăşit pe veteranul Pepe şi a şutat din careu, dar balonul a trecut puţin pe lângă bară. Cele două echipe nu au mai forţat şi s-a intrat în prelungiri. În minutul 103 Diogo Jota a pornit o acţiune personală, a intrat în careul sloven şi a fost faultat, iar arbitrul Daniele Orsato a dictat penalti. Cristiano Ronaldo a luat balonul şi a executat, dar portarul Oblak a respins şi prima repriză de prelungiri s-a încheiat. Ronaldo a izbucnit în lacrimi şi a fost consolat de coechipieri, iar în minutul 109 selecţionerul sloven Matjaz Kek a fost eliminat. În minutul 115 Pepe a fost depăşit de Sesko, acesta a scapat singur cu Diogo Costa, însă portarul lusitanilor a intervenit miraculos, cu piciorul, şi a scos, iar calificarea s-a decis la lovituri de departajare.

Articolul continuă după reclamă

Ilicic a ratat primul, Diogo Costa ghicind colţul şi apărând. Cristiano a bătut primul pentru portughezi şi a înscris. Balkovec a schimbat colţul, dar Diogo Costa a respins şi acest penalti. Bruno Fernandes a făcut 2-0 pentru echipa sa, iar Diogo Costa a scos şi lovitura lui Verbic. Bernardo Silva a semnat calificarea Portugaliei în sferturi.

3-0 pentru lusitani la lovituri de departajare, iar Cristiano Ronaldo şi compania vor întâlni Franţa, în sferturi, la Hamburg.

PORTUGALIA: Diogo Costa – Joao Cancelo (Nelson Semedo 117), Pepe (Ruben Neves 118), Ruben Dias, Nuno Mendes – Bruno Fernandes, Palhinha, Vitinha (Diogo Jota 65) – Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Rafael Leao (Francisco Conceicao 76). SELECŢIONER: Roberto Martinez.

SLOVENIA: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Balkovec – Stojanovic (Verbic 87), Elsnik (Ilicic 106), Gnezda Cerin, Mlakar (Stankovic 74) – Sporar (Celar 74), Sesko. SELECŢIONER: Matjaz Kek.

Cartonaşe galbene: Drkusic 32, Karnicnik 37, Stankovic 101, Bijol 106, Balkovec 107

Arbitri: Daniele Orsato - Ciro Carbone, Alessandro Giallatini (toţi din Italia) - Espen Eskas (Norvegia)

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Sport » Portugalia a învins Slovenia la lovituri de la 11 metri, în optimile EURO 2024. Ronaldo a ratat un penalty în minutul 105