Antena Meniu Search
x

Răzvan Burleanu cere lămuriri de la FIFA cu privire la Jocurile Olimpice

Naționala României este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar amânarea competiției cu un an ar putea complica situația unora dintre jucători. Răzvan Burleanu a trimis o scrisoare deschisă către președintele FIFA, Gianni Infantino, pentru cere lămuriri.

de Silviu Vișan

la 27.03.2020, 15:08

Răzvan Burleanu la o conferință de presă
Răzvan Burleanu cere lămuriri cu privire la Jocurile Olimpice - SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta
  • Răzvan Burleanu a cerut lămuriri la FIFA legate de Jocurile Olimpice
  • Președintele FRF vrea confirmarea că jucătorii născuți în 1997 vor avea drept de joc la competiția amânată cu un an

Naționala României este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar amânarea competiției cu un an ar putea complica situația unora dintre jucători. Răzvan Burleanu a trimis o scrisoare deschisă către președintele FIFA, Gianni Infantino, pentru cere lămuriri. 

"Federațiile afiliate FIFA pot participa cu echipa națională U23. Lotul trebuie să fie format din fotbaliști născuți începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă. Având în vedere situația specială creată prin amânarea proximei ediții a Jocurilor Olimpice pentru anul 2021, considerăm necesară o completare a regulamentului acestei ediții, prin adăugarea unei prevederi dedicate prin care să se confirme faptul că jucătorii născuți în  1997 vor fi eligibili pentru ediția Tokyo a Jocurilor Olimpice, chiar dacă aceștia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiției. Suntem convinși de faptul că o confirmare publică a acestui aspect important va aduce clarificările regulamentare necesare asupra viitoarei competiții”, se specifică în scrisoarea lui Răzvan Burleanu.

Cinci jucători, în pericol

Lotul naționalei pentru Jocurile Olimpice ar fi trebuit să fie compus în special din jucătorii de la U21, care au făcut minuni la Europeanul din Italia și au obținut calificarea la competiția de la Tokyo. Cinci dintre aceștia vor avea în 2021 peste 23 de ani. Este vorba despre portarul Ionuț Radu, Cristian Manea de la CFR Cluj, Dragoș Nedelcu de la FCSB, Alexandru Cicâldău și Andrei Ivan, ambii de la Universitatea Craiova. 

Cătălin Căbuz, Ionuţ Nedelcearu, Florin Ştefan, Adrian Rus și George Puşcaş erau deja "prea bătrâni" pentru competiția din Japonia, încă din vara acestui an. 

"Confirmarea va aduce liniște jucătorilor eligibili ce așteptau șansa acestui spectacol fotbalistic mondial, un vis devenit realitate pentru ei și o oportunitate unică în carieră. Totodată, le va înlesni configurarea programului viitor de pregătire și readaptare la competiții, oferind spiritul normalității în aceste zile de restricții și incertitudini", se mai arată în scrisoarea trimisă de Răzvan Burleanu lui Gianni Infantino.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Răzvan Burleanu cere lămuriri de la FIFA cu privire la Jocurile Olimpice