Antena Meniu Search
x

Roland Garros 2022. Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Paris

Roland Garros 2022. Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în runda a treia a turneului de Mare Şlem de la Paris, după ce a învins-o pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, cu 6-7 (3), 6-3, 6-4. 

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 26.05.2022, 15:37

Irina Begu, jucătoare de tenis
Irina Begu pe terenul de tenis. Sportiva s-a calificat în turul trei la Roland Garros - Profimedia

Irina Begu, locul 63 WTA, s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-7 (3), 6-3, 6-4, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30, scrie news.ro.

Românca a fost aproape să fie descalificată în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, din cauza unui incident pe care l-a provocat.

La scorul de 7-6 (3), 3-6, 2-0, 15-0 pentru Alexandrova, pe serviciul acesteia, Irina Begu s-a îndreptat spre marginea terenului să-şi schimbe racheta.

Însă ea a aruncat de la câţiva metri racheta, care a lovit scaunul de odihnă şi a ricoşat în tribună, lovind un copil, aflat pe primul rând. Gestul nu a fost unul violent, mai degrabă unul de lehamite, iar Irina şi-a cerut imediat scuze. Cu toate acestea, arbitrul de scaun a chemat supervizorul turneului.

Pe acelaşi subiect

Roland Garros 2022. Irina Begu, la un pas de descalificare

Acesta a decis ca meciul să continue, după care Alexandrova a discutat şi ea cu spervizorul, părând că e nemulţumită de faptul că românca nu a fost descalificată. Irina a primit un avertisment şi partida s-a reluat după o pauză de câteva minute.

În ciuda acestui incident, jucătoarea română a putut să revină de două ori în decisiv, de la 0-2 şi 2-4, impunându-se după două ore şi 35 de minute.

Imediat ce a terminat jocul, învingătoarea s-a dus la copilul pe care l-a lovit şi a făcut o fotografie cu el. Begu va evolua în turul al treilea cu Leolia Jeanjean, locul 227 WTA, beneficiară a unui wild card, care a eliminat-o pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 8 WTA.

Calificarea în această fază este recompensată cu un premiu de 125.800 de euro şi cu 130 de puncte WTA. Cea mai bună performanţă a Irinei la RG este calificarea în optimi, în 2016.

Cealaltă româncă rămasă în competiţie, Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 16, va evolua, tot joi, cu chinezoaica Qinwen Zheng, locul 74 WTA, în aceeaşi manşăs ecundă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Roland Garros 2022. Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Paris