Antena Meniu Search
x

România - Bulgaria, penultimul test înainte de Euro 2024. Nu i-am mai bătut pe vecini de 35 de ani

Naţionala de fotbal a României susţine, marţi seara, penultimul meci de verificare înainte de turneul final Euro 2024, "tricolorii" urmând să dea piept cu Bulgaria, de la 21.30, pe Stadionul Steaua.

de Redactia Observator

la 04.06.2024 , 11:25

Naţionala României se pregăteşte intens pentru participarea la Euro 2024
Naţionala României se pregăteşte intens pentru participarea la Euro 2024 - frf.ro

Edi Iordănescu, selecţionerul României, speră ca echipa noastră să profite la maxim de confruntarea cu Bulgaria pentru a putea pune la punct detalii importante înainte de confruntările de foc ce ne aşteaptă la Euro 2024.

"Tricolorii" au efectuat, luni seara, antrenamentul oficial de dinaintea meciului cu Bulgaria, iar ultimele informaţii arată că Burcă şi Alibec ar urma să rateze acest duel. Totuşi, se speră ca cei doi să fie recuperaţi până la turneul final din Germania, mai ales că au fost doi dintre cei mai utilizaţi jucători din preliminarii.

De remarcat că România nu a mai învins pe Bulgaria din mai 1989, deci de mai bine de 35 de ani. Atunci, echipa noastră s-a impus cu 1-0, graţie unui gol marcat de Gică Popescu. Vorbim despre un meci care a contat pentru preliminariile Campionatului Mondial din 1990, din Italia. Atunci, Dorin Mateuţ, Adrian Bumbescu, Rodion Cămătaru, Gheorghe Hagi sau Michael Klein îi înfruntau pe Trifon Ivanov, Emil Kostadinov, Hristo Stoichkov sau Krasimir Balakov. 

Articolul continuă după reclamă

De atunci, România şi Bulgaria s-au mai înfruntat de şase ori. Au fost trei victorii ale Bulgariei şi trei rezultate de egalitate, ceea ce poate însemna că echipa noastră a dezvoltat un oarecare complex de inferioritate faţă de naţionala ţării vecine.

În ultimul meci direct, în 2015, România şi Bulgaria au încheiat la egalitate, 0-0. Pentru România evoluau jucători precum Steliano Filip, Sergiu Muth, Adi Popa, Claudiu Bumba, Bogdan Vătăjelu, Paul Anton, Mihai Roman sau Adrian Hora, în timp ce la bulgari încă evoluau, printre alţii, Stanislav Manolev, fostul jucător al lui Fulham şi PSV Eindhoven, sau atacantul Ismail Isa Mustafa, fotbalist de origine turcă.

Vă reamintim că România a fost repartizată în Grupa E la Euro 2024, alături de Belgia, Slovacia şi Ucraina. Slovacia joacă miercuri, de la 19.00, cu San Marino, iar Belgia joacă tot miercuri, de la 21.30, cu Muntenegru, în timp ce Ucraina a evoluat luni seara, împotriva Germaniei, şi a obţinut un 0-0 de moral la capătul unui meci în care, totuşi, nemţii au avut 57% posesia şi 11-2 la cornere, dar doar 5-3 la şuturi pe poartă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Sport » România - Bulgaria, penultimul test înainte de Euro 2024. Nu i-am mai bătut pe vecini de 35 de ani