Antena Meniu Search
x

Sabina Petrache a luat aurul la Campionatul European de lupte U17. Talentata sportivă a învins în finală o turcoaică

Sabina Petrache a devenit campioană europeană vineri, la categoria 61 de kg, la Campionatul European U17, competiţie care a avut loc la Sala Polivalentă din București. Sportiva noastră a reuşit să o învingă în finală pe turcoaica Ilayda Cin. 

de Cristina Dimulescu

la 17.06.2022, 22:44

Sabina Petrache a cucerit medalia de aur la categoria 61 kg, la Campionatele Europene.
Sabina Petrache a cucerit medalia de aur la categoria 61 kg, la Campionatele Europene. - Facebook

Sabina Petrache a cucerit aurul la categoria 61 kg. Ea a învins-o în finală pe turcoaica Ilayda Cin. Românca a dispus, joi, în preliminarii, de maghiara Mirella Ramona Pali, în sferturi a trecut de germanca Leonie Steigert, iar în semifinale s-a impus în faţa luptătoarei lituaniene Ugne Laurinskyte.

Două medalii de aur, una de argint şi un bronz la Campionatele Europene U17 

La Campionatele Europene de lupte rezervate cadeţilor (U17), programate în perioada 13-19 iunie la Sala Polivalentă din Bucureşti, România participă cu un lot format din 30 de sportivi, iar până acum bilanţul este de două medalii de aur, câştigate de Gabriel Eduardo Stan, la cat. 92 kg, greco-romane, şi Sabina Nicoleta Petrache, la cat. 61 kg, una de argint, cucerită de Alexandra Voiculescu (cat. 46 kg), şi una de bronz, obţinută de Bianca Mariana Iancău (cat. 40 kg).

Argint la Campionatele Europene U17 pentru Alexandra Voiculescu 

Pe acelaşi subiect

La cat. 46 kg, Alexandra Voiculescu a pierdut în ultimul act în faţa maghiarei Kornelia Nikolett Laszlo, după ce joi a trecut în preliminarii de poloneza Jessica Anna Wrobel, a învins-o în sferturi pe franţuzoaica Juliette Camille Lescure şi a câştigat semifinala cu ucraineanca Diana Risova.

Bianca Mariana Iancău s-a ales cu bronzul la cat. 40 kg, unde au evoluat doar trei sportive, pierzând şi al doilea său meci, contra ucrainencei Yevhenia Druzenko.

În concursul masculin de lupte libere, Cristian Andrei Negură va evolua în recalificări la cat. 48 kg, contra turcului Burak Yalcin, după ce a pierdut vineri în preliminarii în faţa azerului Vasif Baghirov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Sabina Petrache a luat aurul la Campionatul European de lupte U17. Talentata sportivă a învins în finală o turcoaică