Antena Meniu Search
x

Simona Halep s-a calificat în semifinale la turneul Australian Open 2020

Simona Halep s-a calificat în semifinale la turneul Australian Open 2020, după ce a defilat în faţa jucătoarei estone Anett Kontaveit, fără set pierdut.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 29.01.2020, 08:47

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Australian Open 2020
Simona Halep s-a calificat în semifinale la Australian Open 2020 - Profimedia Images

Simona Halep s-a calificat în semifinale la turneul Australian Open 2020, după ce a defilat în faţa jucătoarei estone Anett Kontaveit, fără set pierdut.

Kontaveit s-a aruncat în ofensivă de la prima minge, dar a făcut-o dezordonat, fără o tactică foarte clară de atac, doar să puncteze repede. Astfel, au rezultat şi puncte, dar mai multe erori neforţate.

La fel ca în meciul cu Mertens, Halep a acceptat defensiva şi a absorbit presiunea venită de dincolo de fileu.

Românca a căutat să lungească punctele, să o atragă pe jucătoarea estonă în capcana jocului care presupune efort, cu schimburi lungi de mingi. Din când în când, fostul lider WTA a ieşit din tranşee, iar contraatacul ei a fost devastator.

Pe acelaşi subiect

Partida a fost una fără istoric. Un ghem a câştigat Kontaveit în primul set, cel de început, pe propriul serviciu. A urmat o serie excepţională a Simonei Halep, de 11 ghemuri "luate" la rând, cu break în ghemul al treilea. După primele şase, setul I s-a încheiat cu 6-1, după 29 de minute. 

Kontaveit a mai reuşit un ghem la 0, la 0-5, apoi a cedat şi setul secund cu 1-6, după 53 de minute de la start.

Halep va evolua în semifinale cu învingătoarea din meciul Garbine Muguruza (Spania), locul 32 WTA - Anastasia Pavliucenkova (Rusia), locul 30 WTA şi cap de serie numărul 30.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 1,04 milioane de dolari australieni (700.000 de dolari americani) şi cu 780 de puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în optimi la AusOpen de americanca Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4. Halep a fost finalistă la Melbourne, în 2018, când a pierdut în ultimul act în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.

sursa: news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Sport » Simona Halep s-a calificat în semifinale la turneul Australian Open 2020