Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Învingătoare în 16-imi la Australian Open, Simona Halep a scăpat de alte două adversare cu greutate

Simona Halep a obţinut, sâmbătă, calificarea în optimile de finală ale Australian Open, primul Grand Slam de tenis al anului, după ce s-a impus clar, scor 6-1, 6-4, în disputa cu Yulia Putinţeva, Kazahstan, locul 38 mondial.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 25.01.2020 , 07:57

Simona Halep are şansa unui rezultat foarte bun la Australian Open
Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale Australian Open - Hepta

Simona Halep a obţinut, sâmbătă, calificarea în optimile de finală ale Australian Open, primul Grand Slam de tenis al anului, după ce s-a impus clar, scor 6-1, 6-4, în disputa cu Yulia Putinţeva, Kazahstan, locul 38 mondial.

Simona a avut nevoie de numai 79 de minute pentru a-şi asigura calificarea în a doua săptămână de competiţie.

A fost un meci la discreţia sportivei noastre care a profitat la maxim de serviciul foarte bun, Simona reuşind trei aşi şi fructificarea a 77% dintre mingile jucate cu primul serviciu.

Articolul continuă după reclamă

Graţie acestui succes, Simona şi-a asigurat 240 de puncte WTA şi 300.000 de dolari australieni.

Simona şi-a egalat rezultatul de anul trecut, când a fost eliminată în optimi de Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4, astfel că din acest moment orice succes obţinut la Melbourne îi aduce un plus de puncte în clasamentul WTA.

Iar culoarul Simonei este unul favorabila în condiţiile în care, sâmbătă, românca a mai scăpat de două adversare cu greutate de pe partea sa de tablou.

Karolina Plişkova, Cehia, a doua favorită a competiţiei, a fost învinsă, cu un dublu 7-6, de Anastasia Pavlyuchenkova, din Rusia, iar elveţianca Belinda Bencic, a şaptea favorită a competiţiei, a fost surclasată, scor 6-0, 6-1, de Anett Kontaveit, din Estonia, după un meci care a durat numai 50 de minute.

Cel mai probabil, următoarea adversară a Simonei Halep va fi belgianca Elise Mertens, cap de serie numărul 16, sportivă care porneşte drept mare favorită în disputa cu americanca Catherine Cartan Bellis.

Simona Halep a câştigat clar două dintre cele trei meciuri jucate împotriva belgiencei Elise Mertens, însă a pierdut ultima confruntare directă, 6-3, 4-6, 3-6, în finala de la Doha, de anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sport » Învingătoare în 16-imi la Australian Open, Simona Halep a scăpat de alte două adversare cu greutate