Antena Meniu Search
x

Suma colosală plătită pentru maioul purtat de Michael Jordan la deschiderea ultimei sale finale de NBA

Un maiou purtat de legenda baschetului, Michael Jordan, la deschiderea ultimei sale finale de NBA din 1998 s-a vândut cu mai mult 10 milioane de euro la licitaţie. 

de Redactia Observator

la 16.09.2022, 14:17

Sotheby’s a anunţat, joi, că un maiou care a fost purtat de Michael Jordan în 1998 în NBA a fost vândut la licitaţie în schimbul sumei de 10.1 milioane de dolari.

Este cea mai mare sumă cheltuită vreodată pentru o piesă sportivă de colecţie. Casa de licitaţii a transmis că maioul lui Jordan a atras în total 20 de oferte. Acesta a depășit recordul anterior de 9,28 milioane de euro, plătit pentru un tricou purtat de starul fotbalului Diego Maradona la Cupa Mondială din 1986. Iniţial, casa de licitaţii estima că tricoul va fi vândut cu 3 până la 5 milioane de dolari.

Maioul a fost scos la licitație împreună cu o revistă Sports Illustrated din iunie 1998, care îl prezenta pe Jordan pe copertă. Michael Jordan este considerat cel mai bun jucător din istoria baschetului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Suma colosală plătită pentru maioul purtat de Michael Jordan la deschiderea ultimei sale finale de NBA