Antena Meniu Search
x

Suntem toți maimuțe! Campania anti-rasism inițiată de fotbaliștii Dani Alves și Neymar, devine virală

Rasismul rămâne încă un fenomen neplăcut, în ciuda numeroaselor campanii de sensibilizare a opiniei publice. Din când în când, ura rasială își face simțită prezența, inclusiv în arena sportivă. Iată o reacție plină de eleganță, care a lansat un adevărat trend.

Aflat pe teren cu prilejul meciului Barcelona - Villareal, fundașul Dani Alves, originar din Brazilia, a fost lovit de o banană aruncată din tribună fix în momentul în care încerca să efectueze o lovitură de colț. Dând dovadă atât de eleganță și prezență de spirit cât și de simțul umorului, Alves a decojit tacticos banana, a mâncat-o, după care a reluat jocul.

Inspirat de acel moment, conaționalul și coechipierul său Neymar da Silva Santos Júnior a postat pe rețeaua de socializare Instagram o fotografie în care apare alături de fiul său, amândoi ținând în brațe câte o banană. Hashtagul folosit de fotbalist #suntemtoțimaimuțe, utilizat în câteva limbi de circulație internațională, a fost preluat de fani și s-a răspândit viral pe internet.

Neymar are 10 milioane de fani pe Twitter și 4,5 milioane de fani pe Instagram.

Inițiativa sa a fost salutată și susținută de alți fotbaliști brazilieni precum Hulk (Givanildo Vieira de Souza), Fred (Frederico Chaves Guedes) și Lucas Leiva dar și de Gary Lineker și Emmanuel Adebayor.

Mai multe detalii pe BBC

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » Suntem toți maimuțe! Campania anti-rasism inițiată de fotbaliștii Dani Alves și Neymar, devine virală