Antena Meniu Search
x

Supercupa României 2024. FCSB - Corvinul Hunedoara 3-0. FCSB câştigă trofeul după 11 ani

FCSB e noua câștigătoare a Supercupei României la fotbal masculin, după o pauză de 11 ani. Într-un meci disputat joi seara pe Stadionul Steaua, campioana României a învins cu 3-0 pe Corvinul Hunedoara, divizionara secundă deținătoare a Cupei României, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 04.07.2024 , 22:13

Supercupa României 2024. FCSB - Corvinul Hunedoara 3-0. FCSB câştigă trofeul după 11 ani
- Inquam Photos / Vali Marin

Supercupa României a adus față în față în deschiderea noului sezon al fotbalului românesc pe FCSB, campioana Superligii, și Corvinul Hunedoara, în fața a aproape 16.000 de spectatori. FCSB a condus la pauză cu 1-0, prin golul marcat de Miculescu, în minutul 21 și s-a impus la final cu 3-0, prin reușita noii achiziții Ștefănescu (minutul 52) și a lui Luis Phelipe (minutul 80).

Ambele echipe se pregătesc să evolueze săptămâna viitoare în cupele europene

Corvinul a avut prima mare șansă de a marca, șutul lui Roger fiind parat cu emoții de Vlad. Neacșa și-a încercat și el norocul cu un șut, inexact însă, înainte ca FCSB să deschidă scorul. Alhassan a șutat din marginea careului, mingea fiind respinsă în față de portar. Miculescu a fost la locul potrivit și a lovit mingea cu capul pentru 1-0.

Articolul continuă după reclamă

Hunedorenii au jucat cu curaj și au avut apoi marile ocazii ale reprizei, rând pe rând, Buș, Manolache, Iacob și Neacșa ratând șanse importante de a egala. FCSB a majorat diferența în debutul reprizei secunde, când Popa, un alt nou sosit în echipa campioană, l-a servit scurt pe Ștefănescu în careu, acesta șutând plasat, pe jos, pentru 2-0 și pentru primul său gol pentru noua sa echipă. Același Ștefănescu putea face dubla, singur față în față cu portarul Lefter, însă execuția lui din poziție centrală a fost trimisă direct în goalkeeperul hunedorenilor.

Dominarea teritorială a bucureștenilor s-a concretizat într-o nouă reușită, a lui Luis Phelipe, care, la fel ca și Miculescu, a profitat de o respingere a lui Lefter, după șutul lui Musi, și a marcat la firul ierbii, pentru 3-0. Ștefănescu închis meciul încercând o execuție diferită, din nou față în față cu Lefter, de data aceasta șutând însă peste poarta hunedorenilor.

Ambele echipe se pregătesc să evolueze săptămâna viitoare în cupele europene, FCSB deplasându-se în San Marino, pentru întâlnirea de marți cu Virtus, din Liga Campionilor, în timp ce Corvinul Hunedoara întâlnește joi în Ungaria, pe Pacs, în preliminariile Europa League.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Sport » Supercupa României 2024. FCSB - Corvinul Hunedoara 3-0. FCSB câştigă trofeul după 11 ani