Antena Meniu Search
x

UEFA a sancţionat Rusia pentru războiul din Ucraina. Finala Ligii Campionilor a fost mutată

Războiul din Ucraina atrage sancţiuni şi în lumea fotbalului. Finala Ligii Campionilor din 2022 se va disputa la Paris, după ce Rusia a fost sancţionată cu retragerea găzduirii meciului ca urmare a invaziei din Ucraina.

de Redactia Observator

la 25.02.2022, 12:15

UEFA a sancţionat Rusia pentru războiul din Ucraina. Finala Ligii Campionilor a fost mutată
UEFA a sancţionat Rusia pentru războiul din Ucraina. Finala Ligii Campionilor a fost mutată - Shutterstock

Stade de France va găzdui finala Ligii Campionilor de pe 28 mai. Comitetul Executiv al UEFA a avut o şedinţă extraordinară după grava escaladare a situaţiei de securitate din Europa şi a decis să relocheze finala Ligii Campionilor care urma să se dispute la Sankt Petersburg, în Rusia. 

“UEFA îi mulţumeşte preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, pentru susţinerea personală şi implicarea pentru ca meciul cel mai prestigios din Europa la nivel de echipe de club să fie mutat în Franţa într-o perioadă de criză fără precedent”, se arată pe site-ul forului continental.

UEFA a mai decis că echipele de club din Ucraina şi din Rusia şi naţionalele care evoluează în competiţiile UEFA vor disputa partidele de acasă pe teren neutru, până la noi ordine.

Deciziile s-au luat în contextul invadării Ucrainei de către Rusia.

Pe acelaşi subiect

Ucraina vrea excluderea cluburilor ruseşti din competiţii

Federaţia Ucraineană de Fotbal (UAF) anunţa, joi, că va solicita UEFA şi FIFA excluderea echipelor din Rusia din competiţiiler sub egida celor două foruri şi mutarea finalei Ligii Campionilor din acest an şi a Supercupei Europei din 2023, programate să aibă loc pe teritoriul Rusiei.

Comitetul Executiv al UAF a decis să se adreseze în mod oficial principalelor autorităţi ale fotbalului mondial şi european.

Având în vedere agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, Comitetul Executiv al UAF a decis:

  • să trimită la FIFA şi UEFA solicitările de interzicere a participării echipelor naţionale şi echipelor de club din Rusia la competiţiile internaţionale sub auspiciile FIFA şi UEFA;
  • să trimită o solicitare la UEFA cu privire la decizia de a schimba cât mai curând posibil oraşul şi ţara de disputare a finalei Ligii Campionilor, sezonul 2021/2022, şi a Supercupei Europei 2023”, se arăta pe site-ul oficial al federaţiei.

Supercupa Europei este programată în 2013 la Kazan, iar finala Ligii Campionilor era programată în acest an la Sankt Petersburg, la 28 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » UEFA a sancţionat Rusia pentru războiul din Ucraina. Finala Ligii Campionilor a fost mutată