Antena Meniu Search
x

Foto Viaţa lui Agnes Keleti, cea mai în vârstă campioană olimpică din lume, la 103 ani. Ce spune Comitetul Olimpic din Ungaria

Zsolt Gyulay, preşedintele Comitetului Olimpic Ungar (MOB), Sándor Altorjai, secretarul general al Federaţiei Ungare de Gimnastică (MATSZ) şi Krisztián Berki, directorul sportiv al MATSZ, au felicitat-o personal pe Ágnes Keleti, cea mai în vârstă campioană olimpică din lume, care a împlinit marţi 103 ani, relatează MTI.

de Redactia Observator

la 10.01.2024, 15:16

Agnes Keleti, cea mai în vârstă campioană olimpică din lume, a împlinit marţi 103 ani.

Ce spune Comitetul Olimpic Ungar

“Tanti Ági se simte bine pentru vârsta ei, deşi auzul ei s-a înrăutăţit puţin în ultima vreme. Ea m-a întrebat despre Federaţia Ungară de Gimnastică şi despre gimnastele maghiare. De altfel, în timpul vizitei noastre, pe televizor se vedea un program sportiv. Ne-a părut bine să vedem că, de fapt, cvintupla noastră campioană olimpică nu s-a schimbat deloc în ultimii trei ani…”, a declarat Sándor Altorjai, care a vizitat-o marţi dimineaţa pe gimnasta câştigătoare a cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice.

Potrivit site-ului MOB, citat de news.ro, Zsolt Gyulay a vizitat-o pe legenda vie luni după-amiază, înmânându-i un buchet de flori în apartamentul ei din Budapesta şi urându-i “multă sănătate şi fericire”.

Agnes Keleti a cucerit 10 medalii olimpice

De-a lungul carierei sale, gimnasta Ágnes Keleti a cucerit în total zece medalii olimpice (5 de aur, 3 de argint, 2 de bronz), devenind astfel sportiva maghiară cu cele mai multe medalii olimpice. Distinsă cu titlul de Sportivul Naţiunii, Keleti a preluat la 8 septembrie 2023 poziţia celui mai longeviv campion olimpic, ocupată până atunci de jucătorul de polo pe apă Sándor Tarics, care a decedat în 2016, la vârsta de 102 ani şi 241 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Viaţa lui Agnes Keleti, cea mai în vârstă campioană olimpică din lume, la 103 ani. Ce spune Comitetul Olimpic din Ungaria