Antena Meniu Search
x

Foto Mister în jurul unui "ou auriu", găsit pe fundul mării. Cercetătorii l-au privit cu teamă: "Aşa începe orice film de groază"

Un "ou auriu" bizar a fost descoperit pe fundul mării şi, cu toate că a ajuns pe mâinile oamenilor de ştiinţă, este înconjurat în continuare de mister.

de Redactia Observator

la 06.09.2023, 16:40

Mister în jurul "oului auriu"
Mister în jurul "oului auriu" - Twitter

Descoperire bizară în mare: un "ou auriu". La o primă vedere, pare un nodul de pirită înfăşurat sub reziduuri marine, relatează The Sun. Dar cercetătorii din cadrul Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA) susţin că obiectul strălucitor, găsit la o adâncime de peste 3.000 de metri, în Golful Alaska, e moale la atingere, ca un fel de ţesut al pielii.

Mister în jurul "oului auriu"

"Acest obiect circular, auriu, asemănător unui ou, a stârnit imaginaţia multora", a scris NOAA pe X (fostul Twitter).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Cercetătorii au emis, de asemenea, o teorie potrivit căreia obiectul ar fi fost la un moment dat un burete de mare. Oamenii de ştiinţă NOAA au făcut descoperirea strălucitoare în sudul coastei din Alaska, în timpul unei expediţii de 24 de zile numite Seascape Alaska 5.

Cum a fost cercetat obiectul

"Sper ca atunci când o să atingem obiectul nu o să iasă nimic de acolo", a glumit un cercetător. "Aşa începe orice film de groază", a comentat un altul.

Un braţ robotic controlat de la distanţă a "gâdilat" oul, lucru ce a dezvăluit textura asemănătoare pielii a ţesutului cu pricina. "Când nu putem spune ce este cu certitudine, atunci e ceva ciudat", a subliniat unul dintre membrii echipei de cercetare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiinta » Mister în jurul unui "ou auriu", găsit pe fundul mării. Cercetătorii l-au privit cu teamă: "Aşa începe orice film de groază"