Antena Meniu Search
x

O broască ţestoasă cu două capete, descoperirea rară a unor voluntari pe o plajă din Carolina de Nord

Muncitorii şi voluntarii unui parc natural din SUA au fost uimiți să descopere o broască țestoasă extrem de rară, cu două capete, în timp ce monitorizau o plajă din Carolina de Sud.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 05.08.2021, 14:02

O broască ţestoasă cu două capete a fost descoperită în Carolina de Nord
O broască ţestoasă cu două capete a fost descoperită în Carolina de Nord - Facebook/ South Carolina State Parks

„Patrula de țestoase marine Edisto Beach State Park a făcut o descoperire extrem de rară”, au povestit reprezentanţii parcurilor din Carolina de Sud într-o postare pe Facebook, potrivit New York Post. Exemplarul de broască ţestoasă cu două capete a fost descoperit în timp ce făceau un recensământ al cuiburilor de broaște de mare. Ei au scris că au găsit trei pui vii de broască țestoasă, însă unul s-a remarcat fiind mai special pentru că avea două capete.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Broasca a fost eliberată în ocean

Specialiştii care nu sunt la prima descoperire de acest fel pe plajele din California de Nord, transmit că apariţia celor două capete este rezultatul unei mutaţii genetice. Afecțiunea, cunoscută și sub denumirea de poliefalie este cauzată în general de malformația unui embrion în curs de dezvoltare, din cauza factorilor genetici sau de mediu, a raportat ABC.

Voluntarii au eliberat creatura înapoi în ocean. Din păcate, apariţia a două capete nu sunt bine văzute în regnul animal: creaturile cu cap dublu nu trăiesc de obicei mult timp. Nu este prima dată când un astfel de exemplar este descoperit. În 2019, un șarpe cu două capete a zguduit liniştea unor locuitori din New Jersey, în timp ce o capră bifacială a devenit o senzație mondială datorită asemănării sale cu zeul grec Janus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiinta » O broască ţestoasă cu două capete, descoperirea rară a unor voluntari pe o plajă din Carolina de Nord