Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Produsul ultraprocesat pe care un nutriționist nu l-ar consuma niciodată

Alimentele ultraprocesate sunt o amenințare pentru sănătate, spun specialiștii. Dar dacă un nutriționist ar trebui să numească unul dintre aceste produse pe care nu le-ar consuma niciodată, care ar fi acesta?

de Redactia Observator

la 12.07.2024 , 14:45

Produsul ultraprocesat pe care un nutriționist nu l-ar consuma niciodată Produsul ultraprocesat pe care un nutriționist nu l-ar consuma niciodată - Pexels

Aproape 60% din aportul caloric al dietei americane obișnuite provine din alimente ultraprocesate, conform unui studiu din 2017 publicat în revista Population Health Metrics – o situație îngrijorătoare pentru experții în sănătate, relatează CNBC.

"Alimentele ultraprocesate conțin ingrediente care în general nu se găsesc în bucătăria noastră și care deseori au cantități mari de zahăr și sare. Pot conține de asemenea și aditivi, iar de multe ori sunt lipsite de valoare nutrițională. Deci pot avea foarte puține vitamine, minerale și fibre", spune Jinan Banna, nutriționistă și profesor de nutriție la University of Hawaii.

Citeşte informaţiile integral in articolul publicat de spotmedia.ro

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiinţă » Produsul ultraprocesat pe care un nutriționist nu l-ar consuma niciodată