Antena Meniu Search
x

Sonda spaţială InSight a amartizat cu succes, după o călătorie de 6 luni şi jumătate

Sonda spaţială InSight, a amartizat cu succes, informează NASA, într-o regiune plană a planetei Marte, după o călătorie în spaţiu ce a durat peste şase luni şi a totalizat 480 de milioane de kilometri.

Sonda spaţială InSight a amartizat cu succes, informează NASA, într-o regiune plană a planetei Marte, după o călătorie în spaţiu ce a durat peste şase luni şi a totalizat 480 de milioane de kilometri.

Modulul InSight are misiunea de a analiza, timp de 2 ani, structura internă a Planetei Roşii.

InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) este o misiune din cadrul Programului NASA Discovery ce prevede amplasarea unui modul autonom la suprafaţa lui Marte pentru a studia interiorul acestei planete.

Echipa de control a misiunii a anunţat că succesul misiunii a fost confirmat de semnalele transmise spre Pământ de unul dintre cei doi microsateliţi ce fac parte din misiune, rămaşi pe orbita planetei Marte.

Spre deosebire de roverele autonome care au revoluţionat explorarea de la distanţă a Planetei Roşii, modulul InSight este staţionar. După asolizare, InSight va săpa o groapă adâncă şi va încerca să afle dacă în subsolul lui Marte există un flux de căldură, pentru a determina dacă şi această planetă telurică are un nucleu fierbinte aşa cum este cel terestru. De asemenea, modulul InSight este dotat cu un seismometru pentru a detecta şi cele mai slabe seisme marţiene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiinta » Sonda spaţială InSight a amartizat cu succes, după o călătorie de 6 luni şi jumătate