Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 18 milioane de români, dependenţi de internet. Aproape o mie de ore pe an ni le petrecem navigând online

20 de ani de Facebook, aproape patru decenii de internet. Practic, astăzi, trăim conectaţi în fiecare zi la lumea virtuală. Aproape o mie de ore pe an ni le petrecem navigând pe internet.

de Ana Maria Gheorghe

la 20.07.2024 , 14:17

Statisticile arată că românii au o relaţie strânsă cu internetul. Suntem aproape 18 milioane de utilizatori în toată ţara. 

Dacă la începuturile internetului, foloseam cel mai des mailul sau site-urile de mică publicitate, azi sunt la putere reţelele de socializare. Peste 15 milioane de români au un cont pe o astfel de platformă. 

18 milioane de români, dependenţi de internet

Vezi și

Iar 91 dintre aceştia sunt pe Facebook, reţeaua care conduce acest top. Instagram şi Tik Tok completează podiumul în România. Totuşi, Facebook a pierdut din popularitate în rândul tinerilor sub 25 de ani, unde câştigă teren celelalte reţele. 

E important şi cât timp petrecem pe internet: anul trecut, am navigat, în medie, 151 de minute pe zi. Doi din zece români recunosc că stau mai multe de 4 ore zilnic pe reţelele de socializare. 

Peste jumătate dintre utilizatori spun că folosesc reţelele sociale ca să comunice cu familia şi cu prietenii. Aplicaţiile şi site-urile sunt şi sursă importantă de ştiri. La fel de important: folosim intenetul pentru inspiraţie. 

Ana Maria Gheorghe Like

Norocoasă, energică, muncitoare, empatică, neobosită. Cam așa pot să mă decriu în câteva cuvinte. Iubesc oamenii. Și ei mă iubesc pe mine! Simt asta la fiecare reportaj, la fiecare interviu, la fiecare întâlnire cu telespectatorii.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Tehnologie » 18 milioane de români, dependenţi de internet. Aproape o mie de ore pe an ni le petrecem navigând online