Antena Meniu Search
x

Avertisment din partea specialiștilor, pentru miliarde de utilizatori WhatsApp. Setările care trebuie activate pentru a nu ajunge victimele hakerilor

Experții cibernetici au spus că cea mai bună modalitate de a asigura singuranța conversațiilor de pe WhatsApp este activarea a câtorva funcții speciale din aplicație.

de Redactia Observator

la 05.02.2024, 15:13

Setările care trebuie activate pentru a nu ajunge victimele hakerilor
Avertisment din partea specialiștilor, pentru miliarde de utilizatori WhatsApp - Profimedia / WhatsApp

Peste 2 miliarde de oameni folosesc WhatsApp deținut de Meta, ceea ce îl face o țintă principală pentru hackeri și escroci. Doi experți au dezvăluit cum siguranța mesajelor este pusă în pericol, prin bifarea unor funcții greșite de securitate a datelor, potrivit The Sun.

Cea mai importantă setare de activat este verificarea în doi pași, potrivit lui Tom Davidson, expert în securitate și director senior la firma cibernetică Lookout. „Aceasta este prima linie de apărare împotriva cuiva care încearcă să vă acceseze mesajele configurându-vă numărul pe alt dispozitiv. Cu această setare activată, utilizatorilor li se solicită un PIN înainte ca numărul să poată fi asociat cu WhatsApp.

„Oferă protecție suplimentară în cazul în care cineva reușește să obțină numele de utilizator și parola”, a spus Tom .

Utilizarea verificării în doi pași, vitală când vine vorba de blocarea accesului hackerilor la conturi

Pe acelaşi subiect

Utilizarea verificării în doi pași ar putea fi vitală atunci când vine vorba de blocarea accesului hackerilor la conturi. WhatsApp este plin de funcții inteligente concepute pentru a proteja confidențialitatea. Multe dintre ele sunt ascunse în Setări, sub fila Confidențialitate.

„Această secțiune vă permite să configurați tot felul de setări legate de confidențialitate, cum ar fi cine vă poate vedea profilul și starea”, a adăugat Tom. „Merită să ne amintim că, dacă instalați WhatsApp pe un dispozitiv nou, confidențialitatea se va reseta la setările din fabric. Ar trebui să verificați și să vă actualizați setările de confidențialitate în mod regulat. Și, de asemenea, să vă „curățați” lista de contacte la fiecare câteva luni. Încercați să scăpați de orice numere de telefon pe care nu l-ați apelat de ceva vreme sau pe care nu le recunoașteți”, a spus expertul cibernetic Brian Higgins.

Specialiștii îndeamnă toți utilizatorii WhatsApp să-și actualizeze mereu telefonul și aplicațiile cu cele mai recente variante de software. Aceste actualizări includ adesea remedieri importante de securitate care elimină erorile utilizate de hackeri pentru a ataca dispozitivul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Avertisment din partea specialiștilor, pentru miliarde de utilizatori WhatsApp. Setările care trebuie activate pentru a nu ajunge victimele hakerilor