Antena Meniu Search
x

Cine sunt hackerii care pretind că au spart TikTok. Compania chineză neagă breşa în sistem

TikTok infirmă că ar fi fost victima hackerilor, după ce o grupare a publicat pe un forum o mare cantitate de date despre care spun că au fost obţinute de pe un server al companiei.

de Redactia Observator

la 06.09.2022, 08:16

TikTok
Cine sunt hackerii care pretind că au spart TikTok - Profimedia

Un grup de hackeri care se intitulează „AgainstTheWest” a publicat 790GB de date pe un forum susţinând că au în posesie peste 2 miliarde de înregistrări care conţin date ale utilizatorilor, informaţii statistice şi chiar cod care aparţine TikTok.

Compania chineză care deţine TikTok neagă informaţia

După o investigaţie internă, nu ar fi fost găsite dovezi ale vreunei breşe. Purtătorul de cuvânt Maureen Shanahan spune că datele publicate de hackeri sunt, în fapt, publice, şi că acestea nu au fost obţine ca urmare a compromiterii infrastructurii companiei.

De asemenea, oficialii companiei spun că datele utilizatorilor sunt în siguranţă şi că aceştia nu trebuie să ia măsuri speciale de securitate, relatează news.ro. Experţii care au analizat datele par să dea dreptate companiei chineze. Aceştia spun că aparţin într-adevăr TikTok, însă, sunt date disponibile public, cel mai probabil rezultate în urma unor teste.

Aceiaşi hackeri pretind că au pătruns şi în infrastructura WeChat, de unde au furat informaţii. WeChat nu a răspuns încă acuzaţiilor, iar experţii nu au putut confirma atacul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cine sunt hackerii care pretind că au spart TikTok. Compania chineză neagă breşa în sistem