Antena Meniu Search
x

Video Cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale UE, construită pentru Universitatea din Galaţi. Va naviga pe Dunăre, cu 9 laboratoare la bord

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați nu se încurcă atunci când vine vorba de materialul didactic. Cercetătorii de aici vor beneficia de cea mai mare navă de cercetare care va naviga pe apele interioare ale Uniunii Europene. Va avea nouă laboratoare moderne la bord şi va putea acoperi două mii de kilometri ai Dunării în expediţiile de cercetare.

de Adrian Obreja

la 11.10.2021, 08:57

Vezi și

Construcţia navei de cercetare denumită Rexdan a început în şantierul naval de la Giurgiu, iar în urmă cu câteva zile, pe 7 octombrie, a avut loc festivitatea de punere a chilei. Cu această ocazie, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a primit certificatul de naştere al acestei nave.

Cea mai mare navă de cercetare din apele interioare europene, la Galaţi

Va fi cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare, la nivel european, şi va avea nouă laboratoare în care vor lucra cadre didactice şi cercetători de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, dar şi cercetători de la alte universităţi din statele europene. Va acoperi aproximativ 2.000 de kilometri din parcursul natural al Dunării şi vor fi făcute analize şi cercetări în ceea ce priveşte mediul natural al apelor curgătoare din Europa. Construcţia ei urmează să fie finalizată în ianuarie 2023, iar valoarea întregului proiect se ridică la peste 91 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Tehnologie » Cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale UE, construită pentru Universitatea din Galaţi. Va naviga pe Dunăre, cu 9 laboratoare la bord