Antena Meniu Search
x

Cercetătorii din Galaţi au inventat ciocolata fără zahăr, bazată pe un îndulcitor natural

Veste incredibilă pentru amatorii de dulciuri, dar care ţin şi la siluetă. Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați au inventat ciocolata proteică cu lapte şi fără zahăr.

de Monica Palade

la 01.03.2021, 15:56

Cercetătorii din Galaţi au inventat ciocolata fără zahăr - Profimedia

Deliciosul produs se bazează pe un îndulcitor natural și are numeroase proteine.

„Visul iubitorilor de ciocolată a devenit realitate! Consumatorii au acum la dispoziție un produs fără zahăr, bogat în proteine, ce are în compoziție o serie de ingrediente speciale. Și asta datorită muncii de mai bine de un an a unei echipe de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, care a creat o rețetă de ciocolată proteică.

Produsul nu are zahăr, nici conservanți, ba mai mult, conține un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenței aminoacizilor esențiali”, au anunțat reprezentanții UDJ Galați, potrivit Mediafax.

Produsul se numește Green Velvet și folosește un îndulcitor natural.

„Green Velvet – ciocolată proteică cu lapte - se numește așa pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol. Rețeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer și proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă și asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei”, au explicat specialiștii universității gălățene.

Ciocolata proteică poate fi comandată on-line.

Universitatea din Galaţi, cunoscută pentru diverse invenţii în domeniul alimentar

Universitatea Dunărea de Jos din Galați este cunoscută pentru diverse invenţii în domeniul alimentar. Printre acestea se numără obţinerea pâinii echilibrate nutriţional în proteine, cultura starter artizanală, produs liofilizat obţinut din granule de chefir de lapte, Purple Lavania (ingredient multifuncţional pe bază de extracte microincapsulate din orez negru şi lavandă pentru utilizari în industria alimentară), parizer din carne de porc cu şrot de catină, fără adaos de nitrit, parizer din carne de porc cu catină, fără nitrit, colorant pe bază de cătină şi sânge în vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria cărnii, ingrediente naturale cu funcţionalitate multiplă pe bază de extracte antocianice din coji de vinete şi bacterii lactice comicroincapsulate şi aplicaţii ale acestora, ingrediente naturale pe bază de antociani din struguri microincapsulate în hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizări in industria alimentară.

Citeşte şi: Reacţia spumoasă a unui bebeluş din Marea Britanie, atunci când gustă ciocolata pentru prima dată

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cercetătorii din Galaţi au inventat ciocolata fără zahăr, bazată pe un îndulcitor natural