Antena Meniu Search
x

Video CES 2022: Mașina zburătoare "cracopter" și pisica-robot, printre senzațiile de la salonul din Las Vegas

Peste 143 de companii şi-au expus invenţiile la Salonul de Electronică şi Consum din Las Vegas. Unele, folositoare pentru publicul larg, altele de-a dreptul fascinante, aproape SF. Vorbim, spre exemplu, despre noile maşini care îşi schimbă culoarea şi... robotul care îţi roade degetele. La ediţia din acest an, curioşii au fost primiţi cu miile, în ciuda restricţiior.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 13:55

Vezi și

Pentru mulţi pare o maşină de curse dintr-un joc video. Însă această maşină de-a dreptul zburătoare ar putea fi construită în realitate. Şi este doar una dintre invenţiile care a surprins publicul la Salonul de Electronică de Consum din acest an. Cracopterul, vehiculul al cărui cost este estimat la 800.000 de euro, va atinge o viteză de 250 de kilometri la oră. Va fi alimentat cu hidrogen şi nu va emite dioxid de carbon, Compania care l-a proiectat intenionează să îl testeze chiar în acest an. 

Un alt model prezentat este maşina care îşi poate schimba culoarea prin simpla apăsare a unui buton. Maşina, complet electrică, îşi poate schimba nuanţa din negru în alb şi invers. În viitor, ar putea fi posibilă chiar schimbarea culorilor din interior.

Invenții bizare la CES 2022

Printre noutăţile din acest an de la CES 2022 se numără şi jucăria în formă de pisică, specială pentru cei care se confruntă cu stresul. Pluşul robotizat nu face altceva decât să roadă degetele noilor stăpâni, dar în 20 de modalităţi diferite. Tot la CES au fost prezentate şi becurile inteligente, care pot monitoriza temperatura şi ritmul cardiac al oamenilor din încăpere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Tehnologie » CES 2022: Mașina zburătoare "cracopter" și pisica-robot, printre senzațiile de la salonul din Las Vegas